Ny fjärrstyrningsvariant av wago pfc200 controller med profibus dp master

2019-05-09
WAGOs nya PFC200-styrenhet med PROFIBUS DP Master skapar gateways mellan PROFIBUS DP-slavar och fjärrstyrningsprotokoll genom att stödja IEC 60870-5-101/-103/-104, IEC 61850/61400-25 och DNP3 fjärrstyrningsprotokoll.

Den nya PFC200-varianten ger ytterligare nätverksfunktioner till el-, vatten- och gasnätverk. Denna utvidgade temperaturversion stöder också driftstemperaturer som sträcker sig mellan -20 och +60 °C för att uppfylla alla stränga krav på fjärrstyrningsteknik.

Enkel programmering, säker kommunikation


WAGOs nya PFC200 Controller använder Linux® i realtidssystem och kan programmeras med den industriellt beprövade WAGO-I/O-PRO konfigurationsprogramvaran baserat på CODESYS. GSD-filer kan enkelt läsas via den integrerade PROFIBUS-konfiguratorn. En värd med omfattande säkerhetsåtgärder, inklusive SSL/TLS 1.2, SSH, VPN och en brandvägg skyddar känsliga produktionsdata.

Beprövad controller med nya funktioner

Den kraftfulla PFC200-styrenhetsmaskinvaran har integrerade fjärrstyrningsfunktioner och bygger på testade och äkta ETHERNET- och CAN-interface liksom andra styrenheter inom PFC200-familjen. Den nya styrenheten med ett PROFIBUS DP Master-interface och fjärrstyrnigsfunktioner har också ett stort antal godkännanden som gör att den kan användas i praktiskt taget alla applikationer. Dessutom stöds nästan alla WAGO-I/O-systemets mer än 500 I/O-moduler av WAGOs lokalbuss i 750-serien.

Detta innebär att förutom digitala och analoga I/O-moduler finns flera specialmoduler (t ex 3-fasströmsmätningsmodul) tillgängliga för loggning och behandling av starkt varierande signaler.

www.wago.com