Moxas ioThinx 4500-serie med kontroll- och I/O-enheter vinner RedDot Award: Product Design 2019

2019-06-05
Moxa är stolta att meddela att företagets ioThinx 4500-serie med kontroll- och I/O-enheter har placerats i vinnarkategorin Red Dot Award: Produktdesign 2019.


I år konkurrerade Moxa med mer än 5.500 ansökningar producerade av konstruktörer och tillverkare från 55 länder. ”Den utmärkta innovationen av ioThinx 4500-serien bygger på sin enkla men smarta installationsprincip, vilket sparar mycket tid och ansträngning”, enligt juryn i Red Dot Award: Produktdesign 2019. Priset och motiveringen visar att Moxa alltid sätter kunden i främsta rummet och produktens användarorienterade design gör det möjligt för både IA- eller IT-tekniker att använda sina produkter i ett brett utbud av tillämpningar.

Leverera I/O-data till molnet, snabbt och säkert
Med fler och fler fältutrustningar kopplade till industriell IoT (Internet of Things), måste behovet av att hålla "sakerna" ständigt anslutna till Internet öka behovet av nätverksenheter som kan förbli anslutna utan att behöva en IT-tekniker till att starta om enheterna när de kraschar oväntat. Även om data är den viktigaste aspekten i vilken I/O-tillämpning som helst, innan data kan användas, måste den extraheras från alla slags industriella sensorer och enheter. Detta är ofta en besvärlig och tidskrävande uppgift, för att inte tala om en dränering av tekniska resurser. ”Moxas ioThinx 4500 Series med IIoT-kontrollers och I/O-enheter är IIoT-klara modulära enheter med programmerbar språkkvalitet, molnanslutning, hög datorkraft för precisionskontroll och systemövergripande cybersäkerhet”, säger Austin Lin, Product Manager för Moxas Industrial Data Acquisition and Control Division. ”De kompakta, intelligenta och säkra ioThinx 4500 Series IIoT-kontrollerna och I/O-enheterna är skräddarsydda för IIoT-tillämpningar och ger I/O-till-molnanslutning och konvergens av IT/OT-protokoll.”

ioThinx 4533 IIoT-kontroller

• Moln-anslutning: Spara fältdata till molnet med det inbyggda Azure/AWS/Alibaba SDK-biblioteket och effektivisera företagets verksamhet med OPC UA till SCADA-kapacitet.

• Precisionskontroll: Uppnå en balans mellan kontroll och databehandling i en enhet genom att använda ett realtids-operativsystem för att prioritera programinställningar.

• Programmeringsspråk: Stöder en mängd olika programmeringsspråk, inklusive Python och C/C++.

• Systemövergripande cybersäkerhet: Systematiskt säkerhetsskydd kan tillämpas på hårdvaru-, operativsystem- och biblioteksskiktet för att hjälpa användare att minska säkerhetshoten.

ioThinx 4510 IIoT Remote I/O
• Moln-anslutning: Stödjer MQTT-protokoll som kan kopplas till molnet med ett rimligt antal musklick. Om man använder en web-HMI eller NMS för dataövervakning i ett privat moln kan man ansluta med en RESTful API eller SNMP.

• Automatisk omkonfiguration: Om du gör några enkla ändringar krävs ingen omkonfiguration. Bara finjustera de moduler som ska ändras, och behåll de andra som de är.

• Cybersäkerhet: Säker design som följer konceptet CIA (Confidentiality, Integrity, Availability) och överensstämmer med IEC 62443 nivå 1.

Kom igång med ioThinx lloT Starter Kit
IoThinx IIoT Starter Kit har allt man behöver för att konfigurera och testa sina IT/OT-molntillämpningar. Startpaketet innehåller en ioThinx 4510 IIoT fjärrkontroll I/O-basprodukt och ett I/O-kort för IIoT-applikationer. Eftersom inga kablar behövs kan man konfigurera MQTT, RESTful API, SNMP och Modbus-anslutningar i några enkla steg.