www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB ROBOTSTUDIO® EXPANDERAR TILL MOLNET FÖR ATT MÖJLIGGÖRA SAMARBETE I REALTID

Världens ledande robotprogrammeringsmjukvara expanderar till molnet med nya, kraftfulla funktioner. Teamen kan samarbeta med robotprogrammering och simulering oavsett var i världen de befinner sig, på vilken enhet som helst.

ABB ROBOTSTUDIO® EXPANDERAR TILL MOLNET FÖR ATT MÖJLIGGÖRA SAMARBETE I REALTID

ABB har förstärkt sin branschledande programmerings- och simuleringsmjukvara RobotStudio® med molninriktad funktionalitet. Med nya RobotStudio Cloud kan enskilda personer och team samarbeta i realtid med robotcelldesign oavsett var i världen de befinner sig, på vilken enhet som helst. Nya funktioner som automatisk versionshantering ökar transparensen och produktiviteten mellan olika team. Mjukvarans förenklade gränssnitt och intuitiva navigering innebär att användare oavsett kompetensnivå kan arbeta med robotprojekt.

RobotStudio är redan världens ledande mjukvara för robotprogrammering och den nya och förbättrade molnbaserade mjukvaran kan hjälpa företag att programmera robotar på ett mer samarbetsinriktat sätt samtidigt som tid, kostnader och störningar som förknippas med fysiska tester och drifttagning minskas. Nu kan systemintegratörer och ingenjörsteam samarbeta i realtid för att designa, utveckla och förbättra lösningar för robotautomation.

Nya funktioner i RobotStudio Cloud innefattar versionshantering, vilket innebär att användarna kan hålla reda på förändringar och få full transparens i alla ändringar. Med full insikt i vem som redigerat programmet och när, kan utvecklarna minska den tid som behövs för att lösa fel och prestandaproblem.

Med RobotStudios molnbaserade virtuella styrenheter får utvecklare ett snabbt och kraftfullt verktyg för robotsimulering för att finjustera och testa program. Genom att producera en exakt digital tvilling ger de virtuella styrenheterna utvecklarna trygghet i att – när enheten installerats i den verkliga produktionen – roboten kommer att röra sig med samma exakthet som i simuleringen. Detta möjliggör för finjusteringar och optimeringar som kan bidra till att öka effektiviteten och minimera problem i produktionens inledningsskeden.Mjukvarans förenklade gränssnitt gör det enklare än någonsin att producera och ändra i programmen, vilket innebär att användare med ringa ingenjörskompetens kan programmera robottillämpningar snabbt och med minimala insatser. Skydd i storföretagsklass säkerställer hög säkerhet och produktivitet.


ABB ROBOTSTUDIO® EXPANDERAR TILL MOLNET FÖR ATT MÖJLIGGÖRA SAMARBETE I REALTID

RobotStudio Cloud är det senaste tillskottet i den fortlöpande utvecklingen av ABB:s mjukvara RobotStudio som redan erbjuder över 500 integrerade produktivitetsförbättrande funktioner. Automatic Path Planning kan till exempel minska den tid som behövs för att programmera robotar med 80 procent. Dessutom kan användarna med alternativ för AR (förstärkt verklighet) och VR (virtuell verklighet) optimera designen av robotinstallationerna genom att det blir möjligt att visualisera och interagera med dem i en virtuell 3D-miljö. RobotStudio® Suite ingår i RobotStudio Cloud i licenspaketet Premium.

www.new.abb.com

Gå med i 155 000+ IMP-följare