Wachendorff

NFC som konfigurationsgränssnitt istället för kablar och adapterboxar - enkelt och smart

Under utvecklingen av en maskin kommer det en tid då de enskilda sensorerna behöver finjusteras. Osäkerhet uppstår ofta om antalet pulser som krävs för optimal tillämpning. Ansträngning och frustration är därför oundvikliga. Att välja rätt adaptrar, verktyg och parametreringsboxar för sensorjustering går vanligtvis inte så smidigt som förväntat. Problemen fortsätter när den nödvändiga kabeln inte är tillgänglig. Utan rätt kabel kan den inställda konfigurationen inte ändras eller anpassas. För att underlätta denna utvecklingsfas har Wachendorff Automation GmbH & Co.KG utvecklat en intelligent och enkel lösning. Istället för att förlita sig på de vanliga adapterkablarna och parametriseringsboxarna, beslutade företaget att använda NFC – Near Field Communication – som konfigurationsgränssnitt vid utvecklingen av den nya inkrementella kodaren.

norelem

Så integreras norelems standardkomponenter med digitala processer och möjliggör framtiden för tillverkningsindustrin

Den ständigt ökande integrationen av digitala processer i tillverkningen är en av de viktigaste revolutionerna som industrin genomgår. Marcus Schneck, vd för norelem, tar upp hur data och standardkomponenter är nyckeln till digitaliseringen och omvandlingen av tillverkningsindustrin.

norelem

Styrka och säkerhet förankras med rostfria komponenter

De låga kraven på underhåll och det attraktiva utseendet på rostfritt stål tillsammans med dess unika egenskaper gör det till ett starkt val för användning i flera tekniska tillämpningar. Marcus Schneck, vd för norelem, förklarar fördelarna med rostfritt stål och tittar på olika områden där rostfria komponenter kan användas.

Southco

Southcos lås gav många fördelar vid installation av LED-belysningssystem

Arianna (ariannaled.com) är specialiserade på design och tillverkning av offentliga och industriella LED-belysningssystem. Företaget är baserat i Italien och tillhandahåller innovativa lösningar som gör det möjligt för företag att spara energi och samtidigt säkerställa kundens komfort och säkerhet. Ariannas belysningssystem är erkänt robusta, pålitliga och har lång livslängd. Arianna grundades 2009 och har vuxit till att bli ett av Europas mest framstående belysningsföretag.

Norelem

Materialens mångfald: Högkvalitativa och innovativa material för optimal prestanda

När användare väljer lämpligt material bör de alltid titta på tillämpningsområdet. Marcus Schneck, VD för norelem, förklarar varför det är avgörande att använda driftsdelar som tillverkats av högkvalitativt material eftersom detta kan garantera tillförlitlighet och stabilitet för de komponenter som används och de produkter som produceras.

Leuze SE

Finpositionering i ställage

Mindre stillestånd vid lägespositionering i pallfack med kamerabaserade positionssensorer

Gå med i 155 000+ IMP-följare