www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB UTÖKAR KODFRI WIZARD EASY PROGRAMMING TILL INDUSTRIROBOTAR

ABB är den första tillverkaren att erbjuda intuitiv, blockbaserad kodfri programmering av cobotar samt ett komplett sortiment av sexaxlade industrirobotar.

ABB UTÖKAR KODFRI WIZARD EASY PROGRAMMING TILL INDUSTRIROBOTAR

ABB Robotics har utvidgat omfattningen av sin kostnadsfria programvara Wizard Easy Programming till att omfatta sina sexaxlade industrirobotar med OmniCoreTM-styrenhet utöver de kollaborativa robotarna. Detta gör ABB till den första robottillverkaren som erbjuder ett lättanvänt kodfritt programmeringsverktyg för cobotar och sexaxlade industrirobotar, vilket sänker automatiseringshindren för nya användare och erbjuder ekosystempartners och integratörer ett effektivt verktyg för att stötta sina kunder.

Bygga robottillämpningar utan utbildning
Wizard Easy Programming använder en grafisk dra-och-släpp-teknik för programmering utan kod som utformats för att förenkla utvecklingen av robottillämpningar. Programvaran hjälper både nybörjare och erfarna robotanvändare att ta fram tillämpningar på några minuter – en uppgift som tidigare krävt en veckas utbildning och ytterligare en veckas utveckling. Sedan Wizard Easy Programming lanserades 2020 har den fått stor spridning i en rad applikationer som använder ABB:s portfölj av kollaborativa robotar bestående av cobotfamiljerna Yumi, SWIFTITM och GoFa™.

Programvaran hjälper operatörer utan tidigare utbildning att utveckla robottillämpningar som bågsvetsning och maskinbetjäning. Det ökar också den operativa flexibiliteten så att användarna kan modifiera befintliga program och förprogrammerade block som styr olika beteenden, från robotrörelser till signalinstruktioner och kraftkontroll, genom det intuitiva grafiska användargränssnittet.



Effektiv framtagning av skräddarsydd kod för användningsspecifika tillämpningar
Wizard Easy Programming är avsedd för både nybörjare och erfarna användare och innehåller Skill Creator, ett verktyg som hjälper systemintegratörer och andra expertanvändare att effektivt skapa anpassade, tillämpningsspecifika guideblock som kan användas med deras kunder. Skill Creator kan förenkla framtagningen av mycket specifika uppgifter som maskinskötsel och svetsning samt intrikata tillämpningar som medicinska inspektioner. Under tiden utvecklar ekosystempartners tillbehör som gripare, matare och kameror som får tillgång till ett digitalt verktyg för att dela produktspecifika funktioner, oavsett på vilken typ av robot de driftsätts.

Wizard Easy Programming är förinstallerad på alla cobotar och de nya sexaxlade industrirobotarna som drivs av OmniCore™, ABB:s förstklassiga robotstyrenhet som levererar i genomsnitt energibesparingar på 20 procent och framtidssäkrar driftsättningarna genom att erbjuda inbyggd digital uppkoppling och över 1 000 skalbara funktioner.

Mer information

www.abb.com

Gå med i 155 000+ IMP-följare