Fallstudier

www.tillverkning-sverige.com
AMPHENOL

Amphenol Socapex introducerar robust USB Typ C-kontakt för tuffa miljöer

Amphenol Socapex, en ledande designer och tillverkare av kontakter och sammankopplingslösningar, tillkännager lanseringen av en robust USB Typ C-kontakt, USB3CFTV, baserad på MIL-DTL-38999 serie III-standarden.

Amphenol Socapex introducerar robust USB Typ C-kontakt för tuffa miljöer
USB3CFTV är en robust lösning som är utformad för att klara tuffa miljöer och krävande applikationer såsom militär kommunikation, militärflyg, luftfart, kommersiell luftfart och sjöfartsapplikationer. Kontakten är försedd med en Tri start trådkopplingsmekanism som säkerställer resistens mot stötar, vibrationer och vid kabeldragning. Den ger också ett bra skydd mot vätskeinträngning och damm, upp till IP68.

USB3CFTV-kontakten är en idealisk lösning för designers som kräver flexibiliteten med USB Typ-C-kontakten och robustheten från Amphenol Socapexs kontaktlösningar. Med denna kontakt kan designers utveckla ett stort antal data-, kraftöverförings- och videokonfigurationer.

USB3CFTV-kontakten ger också förbättrat EMI-skydd och finns i ett stort antal material och beläggningar kompatibla med olika miljöbestämmelser. Det gör den lämplig för användning i extrema temperaturer, tuffa kemiska miljöer och andra krävande förhållanden.


Amphenol Socapex introducerar robust USB Typ C-kontakt för tuffa miljöer

Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder en robust USB Typ-C-kontakt som tål de mest tuffa miljöerna, säger Matthieu Rinsant, produktchef på Amphenol Socapex. Med den här kontakten kan designers dra nytta av både flexibiliteten från USB Typ-C-standarden och vår expertis kring robusta kontaktlösningar.

Den enkla inkopplingsvideon finns på: https://youtu.be/XY0Tp5inmf0



USB3CFTV finns nu tillgänglig från Amphenol Socapex och dess auktoriserade distributörer.

För mer information, se USB3CFTV:s webbsida och USB3CFTV-videon.



www.amphenol-socapex.com

Gå med i 155 000+ IMP-följare