www.tillverkning-sverige.com
Carrier

Carrier introducerar intelligent och kompakt vätskekylare med skruvkompressor

AquaForce® Vision 30KAV med Greenspeed™ är Carriers mest effektiva, intelligenta och kompakta vätskekylare med variabel hastighet.

Carrier introducerar intelligent och kompakt vätskekylare med skruvkompressor
Detta nya sortiment av luftkylda vätskekylare med variabel hastighet har kyleffekt från 500 kW upp till 1100 kW och når toppnivåer avseende effektivitet. Carrier, världsledande inom högteknologisk uppvärmning, luftkonditionering och kyllösningar, ingår i UTC Climate, Controls & Security, en enhet från United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Carriers AquaForce Vision 30KAV har enastående energiprestanda. Systemet är utrustat med skruvkompressorer och fläktar med variabel hastighet – AC-motorer som standard och EC som tillval - samt varvtalsstyrda pumpar som tillval. Carriers AquaForce Vision 30KAV justerar automatiskt effekten och vattenflödet så att det passar belastingsvariationer i byggnader eller processer. Resultatet är optimal drift vid både hel eller delvis belastning. Det här nya sortimentet av kylaggregat har en SEER på upp till 5,5 i kylläge och ett energieffektivitetsförhållande (EER) på upp till 3,49 vid full belastning.

»Våra ingenjörer har utvecklat toppmodern teknik som överstiger den Europeiska Eco-designs energikrav med 30 %», säger William Doll, produktchef, Carrier, HVAC Europe. »AquaForce Vision 30KAV sätter en ny standard för effektivitet, kompakthet och intelligens».

Eftersom kylsystemet arbetar vid externa temperaturer från -20° C till 55° C och låga vattentemperaturer så är 30KAV en idealisk lösning för ett brett spektrum av sektorer - från storskaliga kontorsbyggnader, hotell och sjukvårdsanläggningar till datacentraler och industriella projekt. 30KAV möter således de högsta kraven när det gäller energieffektivitet och besparingar, oavsett klimat.

AquaForce Vision 30KAV introducerar den senaste avancerade Carrier-tekniken och omfattar bl a:
–    Helt ny 06Z-skruvkompressor med variabel hastighet
–    6: e generationen Flying Bird® Fläkt med EC-motor
–    3: e generationens Novation® mikrokanalvärmeväxlare med en unik W-ställda kondensorer byggd i ett enda stycke

AquaForce Vision 30KAV har även Touch Pilot®-kontroll med färgpekskärm på 10 språk, och funktioner såsom Carriers smarta energiövervakning för att ge kunderna användbara data och optimera energibesparingar under verkliga förhållanden. Dessutom kan 30KAV anslutas till Carriers center för fjärrövervakning, där Carriers tekniker kan analysera data och optimera kylaggregatets prestanda.
Med ljudnivåer på endast 90 dB (A) under drift har detta nya sortiment särskilt låga ljudnivåer jämfört med tidigare generation.

AquaForce Vision PUREtec™ 30KAV-ZE-versionen är utrustad med det ultra-låga GWP-kylmedlet HFO R-1234ze (GWP - Global Warming Potential), och kommer att finnas tillgänglig år 2018.

Serien kommer senare att omfatta upp till 1800 kW kylkapacitet med ledande teknik och ytterligare tillval.

För mer information eller för att hitta din lokala återförsäljare, besök www.carrierab.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare