www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS på Underhåll 2018 i Sverige: Intelligenta lösningar för produktion och underhåll

Digitaliseringen av produktionsprocessen har även en avgörande inverkan inom verksamhetsområdet ”Underhåll & reparation”. Anläggningarnas och maskinernas smarta integrering i nätverk gör det möjligt att registrera och analysera stora mängder processdata, vilket möjliggör en kontinuerlig statusövervakning och därmed ett förutsebart underhåll.

NORD DRIVESYSTEMS på Underhåll 2018 i Sverige: Intelligenta lösningar för produktion och underhåll
Bildtext: NORD DRIVESYSTEMS presenterar intelligenta lösningar för produktion och underhåll samt innovativa nyheter på mässan Underhåll 2018. Bland annat har NORD kompletterat sin framgångsrika industriväxelserie MAXXDRIVE med två nya storlekar (bild).

Den aktuella utvecklingen och de senaste innovationerna presenteras vart annat år av industrin på Underhåll i Sverige, Nordeuropas ledande mässa för industriellt underhåll och reparationer. Även NORD DRIVESYSTEMS deltar i mässan och kommer att presentera intelligenta drivningar och smarta lösningar för nätverksintegrerad produktion, samt innovativ teknologi och produktnyheter i Göteborg mellan den 13 och 16 mars 2018.

Systemspecialisten från Bargteheide kommer att demonstrera morgondagens teknik i ett applikationstestområde samt möjligheterna med moln-anslutning och Industri 4.0. NORD´s system kan integreras i nätverk, arbetar självständigt och deras funktion och kapacitet kan anpassas efter kundens behov. Tack vare frekvensomriktare med integrerad PLC protokollför systemets driv- och applikationsdata kontinuerligt, utvärderar alla tillgängliga data från sensorer och ställdon, övertar arbetsuppgifter självständigt och erbjuder optimerade analysmöjligheter. Enheterna kommunicerar sin status via styrningen eller direkt till det säkra molnet. Dessa data är sedan tillgängliga för analys oavsett var i världen man befinner sig. Därmed kan hela anläggningen med NORD-drivsystem övervakas. Övervakningen gör att underhållet kan förutses (Predictive Maintenance), ökar anläggningens tillgänglighet, sänker underhålls- och reparationskostnaderna samt möjliggör optimalt koordinerade servicearbeten. Statusövervakningen medför även att framtidsorienterade förbättringar kan vidtas.

Under mässan i Sverige kommer NORD även att presentera produktinnovationer samt effektiva lösningar för att optimera produktutföranden och för kostnadsbesparingar. Ett exempel är tillskotten i NORD DRIVESYSTEMS framgångsrika industriväxelserie MAXXDRIVETM: Två nya storlekar (nominella vridmoment mellan 15 kNm och 20 kNm) samt extruderflänsar kompletterar den modulärt konstruerade serien och erbjuder därmed nya lösningar för tung användning. För produkter som ska användas under tuffa förhållanden har vi tagit fram nsd tupH – en ytbehandling som gör växelmotorer av aluminium lika hållbara som produkter av rostfritt stål och med en påtagligt högre hållfasthet än antikorrosionslack. Produkter behandlade med nsd tupH står emot syror och baser, är lätta att rengöra och är korrosionsbeständiga. LogiDrive är ett alternativ för att optimera produktutföranden och för kostnadsbesparingar. Plug- and-play-tekniken gör dem extremt lätta att underhålla, vilket i sin tur minskar reservdelslagerhållningen påtagligt.

Du hittar NORD Drivesystem på Underhåll i hall 11, monter B06.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare