www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Magnetostriktiv linjärlägesgivare för områden med explosionsrisk

Kontroll- och avstängningsventiler används för olje- och gasöverföring i raffinaderier och petrokemiska anläggningar. Ventilpositionen regleras med hjälp av positionsmätningssystemen, eftersom de är extremt tillförlitliga, särskilt i mycket hårda miljöer. När explosionsskydd har högsta prioritet är det nya, certifierade positionsmätningssystemet BTL7-T500 från Balluff det perfekta valet.

Magnetostriktiv linjärlägesgivare för områden med explosionsrisk
Med sina många internationella godkännanden, som ATEX och IECex, erbjuder BTL7-T500 ett brett utbud av tillämpningar, hög tillförlitlighet och säker drift i explosionsfarliga områden i zon 0 och zon 1. Det betyder att den till exempel kan användas även för kontinuerlig nivåmätning i raffinaderietankar.

Profibus-gränssnittet ger stor flexibilitet. Positionsmätningssystemet kan snabbt anpassas, sparar tid i installationen och innebär snabb diagnos av möjliga fel. Detta förkortar installationstiden för system och underhåll vid serviceanrop. En enda kabel är tillräcklig för anslutning (BUS-in-ut, ström).

Det kontaktfria och därmed slitstarka magnetostriktiva mätsystemet i rostfritt stålhus med IP 67-skydd är inte bara extremt okänsligt för nedsmutsning, utan även stötsäkert på upp till 100 g. Den tål också vibrationer upp till 12 g. Med en upplösning på 1μm och upprepad noggrannhet på 10μm fungerar den med extrem precision och är också den perfekta lösningen när position och hastighetsmätning behöver utföras samtidigt i ett system.
Magnetostriktiv linjärlägesgivare för områden med explosionsrisk

BTL-baserade linjära magnetostriktiva givare från Balluff i stavstil och installerad i hydraulcylindrar har i årtionden visat sin tillförlitlighet inom de mest krävande användningsområdena. Den magnetostriktiva driftsprincipen gör att den kan installeras i hermetiskt tillslutna höljen. Positionsinformationen sänds utan kontakt via magnetfält genom husväggen in i sensorns inre.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare