www.tillverkning-sverige.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

ProSoft Wireless Designer: ett unikt och oöverträffat mjukvaruverktyg för industriella trådlösa projekt

ProSoft Technology® har utvecklat en unik mjukvarulösning som hjälper automationstekniker att planera och specificera sina industriella trådlösa nätverk: ProSoft Wireless Designer (PWD).

ProSoft Wireless Designer: ett unikt och oöverträffat mjukvaruverktyg för industriella trådlösa projekt
Enkel att använda
Tekniken, som är designad för icke-radiofrekvensspecialister (RF) och ProSoft Wireless Designer (PWD), förenklar planering och specificering av trådlösa nätverk. Den wizard-baserade mjukvarans gränssnitt gör att den är enkel att använda. ProSoft Wireless Designer skapar en visuell layout för hela den trådlösa arkitekturen. Gränssnittet hjälper till att noggrant beskriva och specificera det trådlösa nåtverkets huvudparametrar, såsom:
- Radio, frekvensområde, specifika lands-RF-kanaler
- Längd och olika typer av kablar
- Tillbehör som blixtskydd, kabeladaptrar, antenner
- GPS-koordinatorer för varje radio (för utomhusapplikationer)

Medan användaren specificerar sitt trådlösa nätverksprojekt, kontrollerar ProSoft Wireless Designer sändningskvaliteten på varje individuell länk mellan radioapparaterna, enligt avstånd och rekommenderade tillbehör. Det är framförallt mjukvaran som utvärderar signalstyrkan och den förmodade kvaliteten på sändningen enligt avstånd, throughput, lokala föreskrifter, utvalda material (kabel och svinn av tillbehör, riktningsförstärkning etc).

I slutet av den trådlösa projektstudien genereras ett tekniskt dokument som i detalj visar det trådlösa nätverket:

Uttömmande beskrivning av material för varje nod (användbart vid värdering av budget) och av varje länk (kvalitet av dataöverföring). ProSoft Wireless Designer skapar en detaljerad lista med nödvändigt material för installationen av det trådlösa nätverket (varje individuell radio, kablar, blixtskydd, kontaktdon, antenner och andra tillbehör). Mjukvaran värderar även kvaliteten på varje individuell länk enligt den utvalda hårdvaran och energinivåns inställning (lokala föreskrifter tas med i beräkningen), som definierades under studien. Denna detaljerade information (materiallista, strömsättningar och kvalitet på trådlösa länkar) är nödvändig och mycket användbar för site-översikt, beredning och rapport, för installering och utveckling av det trådlösa resultatet, för nätverksunderhåll och övervakning. Av den anledningen tillåter ProSoft Wireless Designer export i standard CSV-filsformat för lätt integration av all värdefull information i studierapporter, tekniska dokument, underhållsmanualer etc.

ProSoft Wireless Designer inkluderar en databas som beskriver varje RadioLinx, samtliga antenner, kablar, kontaktdon och andra tillbehör som är allmänt tillgängliga vid ProSoft Technology.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare