www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

SK 225E och SK 235E

SK 200E-familjen med ekonomiska decentraliserade frekvensväxelriktare har utökats med två nya modeller, SK 225E och SK 235E, utmärkande för att stödja AS Interface. Dessutom, genom att skapa ett drivkraftssystem som är speciellt attraktivt i ekonomiska termer, gör detta gränssnitt livet enklare vid I/O-nivån för användare av storskaliga installationer genom förenklad kabling.

SK 225E och SK 235E
SK 200E frekvensväxelriktare är designade till att monteras direkt på kuggväxelmotorns terminalbox för att skapa en fullt integrerad drivenhet för fält. De nya modellerna SK 225E och SK 235E stödjer versionen 2,4 av AS Interface protokoll med cykliskt 4E/4A datautbyte. Dessutom, med ’Safe Stop’-funktionen i överensstämmelse med EN954-1 eller EN 13849-1 (maximal duglighet: trygghetskategori 4, spärrkategorier 0 eller 1), kan SK 235E ombesörja omstartsskyddet hos en standardkompliant motor utan energiurkoppling.

Som med alla frekvensväxelriktare hos SK 200E-familjen, ombesörjer de nya modellerna extensiva basfunktioner, såsom avkännarfria kontrollströmvisare, en integrerad bromsbrytare och kontrollenhet för elektromagnetisk bromsning. De praktiskt orienterade egenskaperna hos dessa frekvensväxelriktare inkluderar även signalbearbetning för ökade transduktorer och integrerade POSICON-inställningskontroller, lätta att programmera och använda. Plug-in EEPROM-modulen möjliggör ett snabbt, enkelt utbyte av konfigurerade parametrar med andra enheter av samma slag. Trots att de är klart riktade mot kostnadskänsliga program är de inte begränsade till basfunktioner, utan ombesörjer istället samma omfattande funktioner som den beprövade skåpmodellsfrekvensväxelriktaren i SK 500E-familjen. Detta betyder att SK 200E-systemen i vissa fall kan användas genomgående, även i program som ställer relativt stränga krav på prestandaurval. Arbetet blir lättare tack vare strukturens enhetliga kännetecken.

Power range hos SK 200E är 1,25 kW – 7,5 kW (IP55). Alla produktversioner har samma värde, vilket möjliggör enhetlig process och drift. Ytterligare anordningar och valfri extern teknologi, såsom en gemensam ledning eller I/O-system, kan förbindas via en integrerad systemledning. Olika hjälpmedel utrustas för diagnos inom hela fältet.

Med detta utbredda område är det praktiskt att implementera ett ekonomiskt decentraliserat system. Egenskaper och användningsområden beskrivs mer i detalj på: www.sk200e.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare