www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus Communicator från HMS Industrial Networks samordnar automationsenheter via deras Modbus gränssnitt till Profibus nätverk

Anybus Communicator är en intelligent protokollöversättare som stödjer omedelbar anslutningsbarhet från Profibus. Eftersom automationsenheten förblir oförändrad finns inget behov av hårdvara-, mjukvaramodifieringar eller förlängt tekniskt arbete. Modbus är ett mycket populärt serieprotokoll och på den industriella automationsmarknaden finns redan ett brett område av existerande enheter med ett Modbus gränssnitt, såsom temperatursensorer, streckkodsavläsare, motorkontroller och mätinstrument. Genom att använda Anybus Communicator kan alla dessa enheter lätt integreras i moderna automationssystem baserade på Profibus och PLCs från Siemens, Schneider och ABB.

Anybus Communicator från HMS Industrial Networks samordnar automationsenheter via deras Modbus gränssnitt till Profibus nätverk
Anybus Communicator är en liten fristående enhet med DIN-rail montering. Den drivs av en industriell 24 Volt energitillförsel och har den egenheten att endast konsumera 100 mA. Vid sidan av Profibus agerar Communicator som en slav, och vid Modbus sida agerar den som en herreman och stödjer alla Baudberäkningar från 1200 Baud upp till 56 kbit/s. Tillsammans med RS-485 kan produkten samordna upp till 31 periodiska Modbus-enheter till Profibus och dessutom stödja protokollen Modbus-RTU och Modbus-ASCII. Konfigurationen görs i sju enkla steg med ett användarvänligt Windowsbaserat konfigurationsverktyg.

Profibus omvandlare är medlem av HMS Anybus Communicator-familjen, bestående av 14 olika versioner som stödjer fieldbus-system inkluderande Profibus, DeviceNet, ControlNet, CANopen, Interbus, FIPIO, Modbus-RTU, Modbus-Plus, CC-Link och Lonworks, och dessutom de industriella Ethernet-protokollen EtherNet/IP, Profinet, Modbus-TCP och EtherCAT.

Alla dessa versioner stödjer samma funktionalitet och gör det möjligt för enhetstillverkare att samordna sina automationsenheter till alla ledande industriella nätverk.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare