www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Industrial Networks AB förvärvar det tyska företaget Beck IPC GmbH

HMS Industrial Networks har förvärvat samtliga aktier i det tyska företaget Beck IPC GmbH i Wetzlar, Tyskland. Beck IPC är en ledande leverantör av teknik och lösningar för inbyggd styrning och industriell M2M-kommunikation, inklusive lösningar för IIoT (Industrial Internet of Things).

HMS Industrial Networks AB förvärvar det tyska företaget Beck IPC GmbH
Bastekniken IPC@CHIP® är kärnan i Beck IPC:s produktutbud för industriella OEM. Med IPC@CHIP® erbjuder Beck en kompakt inbäddad programmerbar plattformslösning i formfaktorn av ett chip. IPC@CHIP® är skräddarsydd för inbyggda IIoT-applikationer och kan användas som en PLC, en kommunikationsstyrenhet eller en kombination av båda, vilket gör det möjligt för OEM att skapa IIoT-lösningar med mindre utvecklingsinsats och snabb time-to-market.

Beck IPC:s portfölj inkluderar också den omfattande gateway-serien com.tom® och den tillhörande molnportalen. Com.tom®-gateways utgör en bred serie av industriella nätverks- och Edge-gateways för IIoT-applikationer, med inriktning på fabriks- och processautomation. Molnportalen innehåller alla element som behövs för att enkelt kunna upprätta en industriell IoT-applikation, där molnmäklaren com.tom® hanterar all inkommande och utgående data, inklusive alla konfigurations- och säkerhetsaspekter.

”Beck IPC:s kunskaps-, hårdvaru- och mjukvaruprodukter för IIoT, särskilt inom det inbyggda utbudet, är viktiga byggstenar för att stärka HMS:s strategi inom IIoT”, säger Staffan Dahlström, VD för HMS Industrial Networks. ”Beck IPC:s produkt- och serviceportfölj kompletterar våra befintliga Anybus®-, IXXAT®- och eWON®-lösningar och stärker vår position som en ledande leverantör av kommunikationslösningar för industriella applikationer.

»Vi ser fram emot att vara en del av HMS. Tack vare våra kompletterande teknologier kan vi tillsammans erbjuda några riktigt attraktiva lösningar inom IIoT, och HMS:s världsomspännande försäljningsorganisation kommer att säkerställa en global marknadsräckvidd”, säger Thomas Schumacher, VD för Beck IPC GmbH.

På den finansiella sidan förväntas Beck IPC GmbH ha en nettoomsättning på 6-7 miljoner euro under 2018 vilket kommer att bidra till HMS tillväxtkurva.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare