www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Scandisign AS lyfter trafiksäkerheten till en ny nivå

Scandisign, medlem i den norska SafeRoad Group, är en av de ledande leverantörerna av LED-baserade trafikskyltar och energieffektiva illuminerade skyltar för bl.a. parkeringshus och flygplatser. Deras kunder har stora krav på att produkterna ska kunna kommunicera på flera olika sätt. Genom att integrera Anybus-IC från HMS Industrial Networks i sina trafikskyltar, har gruppen åstadkommit en kort time-to-market och en flexibel, lätthanterlig lösning.

Scandisign AS lyfter trafiksäkerheten till en ny nivå
Scandisign AS fick i uppdrag att implementera ett nytt system för ”avstängning av körbana”, för ett tunnelprojekt i Oslo. Systemet krävde att man använde Profibus för kommunikation till och från skyltarna. ScanDisign AS vände sig till HMS auktoriserade distributör, AD Elektronikk i Norge, för att få hjälp med att skapa en flexibel, liten och kostnadseffektiv lösning. AD Elektronikk valde att integrera Anybus-IC i skylten för att hantera Profibus-kommunikationen och detta gav Scandisign AS en snabb väg till en slutprodukt som är säker och flexibel.

Snabb implementation
Time-to-market är mycket viktig för Scandisign AS, eftersom företaget måste kunna erbjuda snabba leveranser som motsvarer kundens behov. När behovet uppstod för en skylt med Profibus-kommunikation, var Scandisign tvungna att snabbt hitta en lösning. Slutprodukten skulle användas i Festningstunnelen, en underjordisk tunnel i centrala Oslo. Scandisign initierade ett samarbete med AD Elektronikk och de designade och utvecklade snabbt en lösning som innehöll bl.a. Anybus IC, en regulator, en switch och en microcontroller. Alla delar integrerades sedan på Scandisigns redan existerande kretskort. Idag har mer än 500 kretskort med Anybus-IC installerats i tunneln.

Flexibelt byte mellan två kommunikationssystem
Ett par månader senare fick Scandisign AS en ny förfrågan från kunden: de behövde nu förbindelse över Ethernet/Modbus TCP istället för över Profibus. Scandisign förstod nu till fullo flexibiliteten i lösning med Anybus. Inom ett par veckor hade de en ny lösning körande med den nya förbindelsen över det nya nätverket. AD Elektronikk löste detta genom att designa ett andra kretskort som placerades ovanpå det existerande kortet, en s.k. piggy back. Anybus-IC-modulen och RJ45-kontakten för Ethernet placerades på bärarkortet och kopplades därifrån till huvudkortet. Mindre uppdateringar av mjukvaran gjordes både i mjukvaran för Profibus och i mjukvaran för Ethernet. På så sätt kan samma huvudkort användas för båda kommunikationslösningarna. Idag arbetar AD Elektronikk med att göra om kortet för billigare produktion och för en bättre lösning som kommer att göra skyltarna ännu mer flexibla.

Anybus-IC-familjen består av fullständigt utbytbara enchips-interface för industriella nätverk. De är optimerade för enheter på fältet, där liten storlek och multipel nätverkskonnektivitet är viktiga. Allt är integrerat I en enkortslösnings som passar i en standard DIL32-sockel som bara upptar en yta på 9 cm². En Anybus-IC innehåller all digital och analog hårdvara så väl som all mjukvara som är nödvändig för att kommunicera med det valda nätverket. Det är en väl beprövad lösning som har testas och godkänts för fältbuss/Ethernet-anpassning. Anybus-IC finns tillgänglig för Profibus- DP (slave), DeviceNet (adapter), CANopen (slave), Profinet (slave) och kombinerad Ethernet/IP (adapter)/Modbus-TCP (slave). Alla Anybus-IC som stöder Ethernet, innehåller industriella IT-funktioner så väl som Ethernet (realtid). IT-funktionerna inkluderar en dynamisk, inbyggd webserver, FTP server och e-mailklient.
Scandisign AS är medlem i SafeRoad Group. Scandisign AS grundades 1998 och är i dag en av Norges största leverantörer av LED-baserade trafikskyltar och illuminerade skyltar för bl.a. parkeringshus och flygplatser. Alla produkter utvecklas in-house och produceras sedan externt av samarbetspartners. Företagets patenterade teknologi erbjuder kunderna överlägsna fördelar: Enhetligt ljus över stort format (bredd upp till 2.4 m), låg förbrukning och liten tjocklek på plattorna..

SafeRoad Group är en ledande leverantör av produkter och lösningar för trafiksäkerhet. Gruppen har 1500 anställda i 10 länder. Många lösningar finns representerade – så som vägskyltar, tekniska produkter, vägprodukter, vägmärkning, vägbelysning, vägräcken och klipp- och tunnelsäkring. SafeRoad levererar också marina system, balkongsystem och vägutrustning.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare