www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Single-chip CANopen gränssnitt

Embedded CANopen gränssnitt minskar utvecklingsarbetet med upp till 70 %.

Single-chip CANopen gränssnitt
HMS Industrial Networks har utökat sin Anybus-IC familj med tillägget Anybus-IC för CANopen.

Modulen är ett litet men kraftfullt inbyggt single-chip CANopen gränssnitt, som är certifierat av CAN-användarorganisationen med anpassning till CANopen standarden. Den nya komponenten utökar HMS Anybus-IC familj som redan har flera utbytbara lösningar för Profibus, Profinet, DeviceNet, Ethernet/IP och Modbus-TCP.

I ett enda hölje, som är 8 cm2 i storlek, innehåller Anybus-IC HMS en NP30 mikroprocessor med integrerade CAN controller och en anpassad CANopen slav mjukvarustapel. IC minskar utvecklingsinsatserna som behövs för att utforma ett CANopen gränssnitt med upp till 70 %. Dessutom har behovet av utrymme och försörjning minimerats så att även mindre automationsenheter som streckkodsläsare eller motorstartare kan vara fördelaktigt utrustade med CANopen gränssnitt.

Anybus-IC har en 32-pin i ett hölje för dubbellinje som endast kräver en 5 volt/150 mA strömförsörjning. Den fungerar som en standard CANopen slav och stöder version 4 av DS 301 profilen. Upp till 144 byte av indata och 144 byte av utdata är tillåtna. Anybus-IC innehåller all hård- och mjukvara som behövs för att alla typer av automationsenheter kan kommunicera över ett CANopen nätverk, endast en uppkoppling behövs.

Vid användning av intelligenta produkter som har egna mikroregulatorer, är Anybus-IC ansluten via en snabb serie av TTL-gränssnitt. IC hanterar hela CANopen protokollet och avlastar mikroprocessorn från alla tidskritiska kommunikationer. För användning i enkla automationsenheter, som ventilterminaler som inte har några mircoprocessorer, har Anybus-IC ett skiftregister för gränssnitt som kan styra upp till 128 indata och utdata.

Alla medlemmar av Anybus-IC familjen är utbytbara och erbjuder enhetstillverkare ett enkelt och effektivt sätt att ansluta små och medelstora automationsenheter till alla större fältbussar och industriella Ethernetnätverk med bara ett tillägg.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare