www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

2-portars Ethernet / IP Plug-in-modul

Nya Ethernet / IP-moduler med integrerad switch minskar kostnaderna för infrastruktur och eliminerar behovet för externa switchar.

2-portars Ethernet / IP Plug-in-modul
HMS Industrial Networks förlänger sin Anybus CC-familj med tillägget av en 2-portars Ethernet / IP-kommunikationsmodul med integrerad switch. Det är den nyaste medlemmen i HMS Anybus CC-familj av plug-in-kommunikationsmoduler som tillhandahåller utbytbara konnektivitetslösningar för alla större fältbuss och Industrial Ethernet nätverk, inklusive Profibus, DeviceNet, CC-Link, CANopen, Profinet, EtherCAT och Modbus-TCP. Anybus CC-moduler används som kommunikationsgränssnitt med intelligenta automationsenheter, exempelvis hårddiskar, HMI, robotar, omriktare, instrument och vågar.

Den nya 2-portarsversionen tillåter Ethernet / IP-kommunikation i realtid med buss eller ringtopologier. Modulen är ett enkelt sätt att, för alla typer av automatiseringsapparater med en integrerad Anybus CC-plats, ansluta till alla PLC med Ethernet / IP samt eliminerar behovet av dyra externa switchar. Förutom Ethernet / IP-protokollet ger modulen ett fullt skisserat TCP / UDP-IP-socketgränssnitt som kan användas för att genomföra vissa tillämpningar av protokoll såsom Modbus-TCP. Ett annat viktigt inslag i denna modul är lagt till stöd för DLR (Device Level Ring) nätverksprotokoll.

DLR-teknologin tillägger en device-nivås nätverks motståndskraft för att optimera maskinens drift. När en DLR upptäcker ett avbrott i ringen ger den en alternativ sträckning av data för att hjälpa till att återställa nätet. Dessutom innehåller modulen även industriella IT-funktioner, som en inbyggd webbserver, FTP-server och e-postklient.

Anybus CC-modulen finns i bostäder och är ungefär lika stor som ett kompakt flash-kort. Kärnan i modulen är HMS NP30 mikroprocessor med dess integrerade snabba Ethernet-kontroller, RAM- och Flash-minnen för Ethernet / IP-enhetens mjukvarustapel. Den inbyggda 2-portarsswitchen ger två 100 Mbit/s, full duplex Ethernet gränssnitt med RJ45-kontakter.

Alla medlemmar av Anybus CC-familj är utbytbara och erbjuder produkttillverkare ett enkelt och effektivt sätt att ansluta intelligenta automationsenheter till alla större fältbuss och industriella Ethernet-nätverk med endast en utveckling.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare