www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

Sverige kraftsamlar på världens största industrimässa

I april 2019 är Sverige för första gången partnerland vid Hannovermässan, världens största industrimässa. Svenskt näringsliv kraftsamlar och möts med ledande storbolag och startups under temat “Sweden Co-Lab”. Fokus är på innovation, hållbarhet, digitalisering och globalisering och syftet är att positionera Sverige, svenska företag och svenska lösningar som världsledande inom smart industri.

Sverige kraftsamlar på världens största industrimässa
Bakom kraftsamlingen står ledande bolag som ABB, Combient, Ericsson, SKF och Tetra Pak, tillsammans med regeringen och en rad nationella nyckelaktörer som Energimyndigheten, Ignite Sweden, KTH, RISE, SISP och Vinnova.

”Att Sverige inbjudits att vara partnerland vid Hannovermässan nästa år innebär unika möjligheter för svenska företag. Här kan de hitta nya partners, återförsäljare och nå ut på fler marknader.
Mässan erbjuder också ett tillfälle för utländska företag som funderar på att investera i Sverige att knyta kontakter.

Hannovermässan är en viktig mötesplats på hög nivå för olika aktörer inom smart industri – inom näringsliv, politik, akademi och organisationer”, säger Teppo Tauriainen, Utrikesråd för handelsfrågor vid Utrikesdepartementet.

Business Sweden har regeringens uppdrag att leda projektet.

”Som partnerland kommer Sverige och svenska företag att vara i centrum av Hannovermässan, ett gyllene tillfälle för företagen att knyta nya kontakter, bygga nya sammanhang och ingå nya partnerskap för att på sikt öka sina globala affärer. Under konceptet ”Sweden Co-Lab” kan vi positionera oss som hela världens växthus för innovativa samarbeten, där svenska företag blir den självklara partnern”, säger Ylva Berg, VD på Business Sweden.

“Vi ser fram emot att tillsammans med övriga partners och företag i den svenska paviljongen lyfta fram hur vi genom samarbeten inom digitalisering, elektrifiering och robotisering skapar hållbara värdekedjor. Vi vill visa att med hjälp av ABB:s teknik och människor tar vi tillsammans vara på de enorma möjligheterna som vi ser för industrins utveckling. Tillsammans stärker vi också vår samlade innovations- och konkurrenskraft”, säger Johan Söderström VD för ABB Sverige.

Sweden Co-Lab

Temat för partnerskapet är Sweden Co-Lab, som ska avspegla samskapande (Co) och innovation (Lab). Med goda exempel och gemensamma aktiviteter ska Sverige synliggöras som en industriell “hotspot” i den 1000 kvadratmeter stora paviljongen på Hannovermässan.

Med deltagandet på mässan vill Sverige visa den samlade konkurrenskraften och hur industrin tillsammans med startups och scaleups utvecklar nya möjligheter med hjälp av digitala lösningar och ny teknik. Den samlade bilden av Team Sweden kommer sedan att användas vid internationella besök och främjanderesor.

Paviljongen ska vara välkomnande och bjuda in till samarbeten, en attraktiv plats där ansvaret är delat och där dörren står öppen för nyfikna förbipasserande.

”Vi ser Hannovermässan 2019 som en fantastisk möjlighet för Ericsson och Sverige. Vi befinner oss i en unik tidpunkt där Industri 4.0 händer samtidigt som 5G börjar rullas ut. Nu ges möjligheten att ta nästa steg i att automatisera och öka effektiviteten för industrier med hjälp av cellulär teknologi. 5G, Artificiell Intelligens och Edge computing är centrala för att realisera smartare industrier och därmed

ett strategiskt fokusområde för Ericsson. Som svenskt bolag med verksamhet i 180 länder är vi extra stolta att delta i den svenska satsningen på Hannovermässan 2019”, säger Åsa Tamsons, chef för affärsområdet Technologies & New Businesses, Ericsson

”Hello, let me introduce my friend.”


“Hello let me introduce my friend” är det svenska kommunikationskonceptet där landet Sverige får en röst och på detta sätt berättar om landets styrkor och vikten av smart samskapande.

Väl på plats i den svenska paviljongen under Hannovermässan, som pågår 1-5 april 2019, kommer det skapas en yta och samlingsplats för att visa upp spännande teknik, produkter, tjänster och lösningar i världsklass.

I paviljongen planeras bland annat startup match-making, samt en rad aktiviteter för att presentera smarta samarbeten mellan stora och små bolag och vad dessa samarbeten har genererat. Paviljongen ska bjuda in till inspiration, fördjupad dialog, kreativitet och nätverkande.

“Sättet våra ledande bolag kraftsamlar tillsammans, liksom med nordiska startups och ledande universitet, för att skapa nya hållbara samarbetsformer är världsunikt och något vi ser vi fram emot att dela med oss av i Hannover”, säger Mats Agervi, VD för Combient.

"Livsmedelsindustrins framtid är utan tvekan digital. Det är ett område Tetra Pak har satsat särskilt mycket på över de senaste åren och där vi redan skapar värde för våra kunder. Men att ta tillvara på möjligheterna fullt ut kräver att vi, som industrination, fortsätter att samarbeta. Därför ser vi fram emot att delta i den svenska paviljongen under Hannover Messe 2019", säger Johan Nilsson, Tetra Pak.

”Hello, my name is Sweden.”

Hannovermässan är världens största industrimässa som har ca 220 000 deltagare, 6 500 utställare, över 5 miljoner möten och 2 500 journalister. När Sverige bjuder in mässans deltagare till samskapande görs det under devisen “Hello, my name is Sweden, and I am about to tell you a
secret”. Och hemligheten? Den stavas Samarbete.

“I vår roll som Sveriges forskningsinstitut leder vi ofta branschöverskridande samarbeten som gör att ny kunskap tas till vara och kan utvecklas till nya produkter och tjänster. Här märker vi hur tilliten som finns i det svenska samhället och i svenskt näringsliv är en stor tillgång. Det tror jag omvärlden tycker är spännande!”, säger Pia Sandvik, VD för RISE.

www.swedenhannovermesse.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare