www.tillverkning-sverige.com
CIAT

CIAT utrustar den nya MVB-byggnaden på Mauritius

Mauritius Commercial Bank Ab (MCB), en av de första och viktigaste kommersiella bankerna på Mauritius med huvudkontoret i huvudstaden Port Louis, bygger en ny futuristisk och miljövänlig byggnad i högteknologiska Ebene Cyber City Business Park. MCB har beslutat att investera i den senaste energibesparande tekniken. De system som inarbetats i komplexet, och som kommer levereras under 2011, kommer att ge energibesparingar på hisnande 32% i jämförelse med en konventionell byggnad av samma storlek.

CIAT utrustar den nya MVB-byggnaden på Mauritius
Många innovativa funktioner har införts, bland annat:
- Byggnadens glasfasader med tonade rutor är vända mot norr och söder för att maximalt kunna utnyttja effekterna av solenergi och värme.

- En 3,078 kvm solcellsanläggning möjliggör ett genomsnitt på 258 kW som genereras under soligt väder, en balansering av förbrukningen från vattenkylaren som i genomsnitt kräver 265 kW för att fungera.

- En CIAT CRISTOPIA kylförvaringsenhet med en nominell kapacitet på 5000 kWh kommer att användas tillsammans med ett 1000 kW Powerciat LX vattenkylaggregat. Kallt vatten lagras under lågtrafik på natten för att användas under dagen, vilket jämnar ut höglasttiderna mellan kl 18 till kl 10 och drar nytta av de billigaste elpriserna. CRISTOPIA gör det även möjligt att använda en mindre kylaggregatsenhet med en värmekapacitet på endast 1000 kW.

CIAT har även installerat samma kombinerade system för MCB vid Port Louis huvudkontor och i Pailles IT-centrum. Vid Port Louis huvudkontor har även installerats en HEE motordriven fläktspole med komfortenheter. HEE är känd för sin låga energiförbrukning. CIAT har även installerat en kylvattenenhet och kassettbandspelarenheter med komfortenheterna på MCBs filial i Victoria Mahé på Seychellerna.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare