www.tillverkning-sverige.com
MAYR

EAS ®-sensor med unik innovation

En integrerad sändare eliminerar behovet av en extern brytare med säkerhetskopplingar.

EAS ®-sensor med unik innovation
Säkerhetskopplingar ger exakta begränsningar vid vridmoment för att säkerställa att belastningen på komponenter i maskiner och anläggningar inte överstiger tillåtna nivåer. Fram till nu har det krävts en extern gränslägesbrytare med tillhörande kabel för att skicka en signal till styrsystemet om en överbelastningssituation uppstår. Den nya EAS ®-sensorsäkerhetskopplingen med integrerad signalsändare, som utvecklats av Mayr ® Antriebstechnik, sänder överbelastningsignalen trådlöst. Denna revolutionerande och absolut tillförlitliga överbelastningslägesbestämning har betydande fördelar jämfört med konventionell signalöverföring.

Rörelsen hos en säkerhetskoppling, när den lossnar på grund av för höga vridmoment, är bara några millimeter. Denna lilla rörelse är allt som behövs för att ändra tillståndet för en inbyggd mekanisk eller kontaktlös gränslägesbrytare. För att säkerställa att de fungerar tillförlitligt måste externa ändlägesbrytare monteras och justeras exakt och med stor omsorg. Under vissa förhållanden är även största möjliga omsorg förgäves, exempelvis när positionen för skiftsäkerhetskopplingen ändras under drift till följd av termisk expansion.

Med den nya EAS ®-sensorn, är den begränsade switchen integrerad direkt i kopplingen. Den känner av den tillbakadragande rörelsen av kopplingen vid en överbelastning och sänder signalen trådlöst till en basstation som ansluter till maskinstyrningen. EAS ®-sensorn har justerats i fabriken för korrekt funktion, vilket eliminerar behovet av montering och anpassning. Överbelastningsensorn är fullt tillförlitlig. Externa faktorer som vibrationer eller axiella offset, som exempelvis kan bero på termisk expansion på axeln, kompenseras av kopplingen och försämrar inte driftsäkerheten.

Sändaren av den nya enheten, inklusive dess nätaggregat, är helt innesluten i vridmomentens justeringsmutter i de påvisade EAS ®-kompakta säkerhetskopplingarna. Den rapporterar driftstatus av kopplingen med jämna, korta mellanrum tillsammans med information om leveransens spänningsnivå. Om matningsspänningen sjunker, utlöses en varningssignal i tid så att sändaren omedelbart byter ut batteriet. Detta kräver inte demontering av kopplingen.

Den nya EAS ®-sensorn är betydligt bättre än konventionella säkerhetskopplingar med externa gränslägen, särskilt i följande ansökningsscenarier.

När det handlar om enheter med rörliga axlar, såsom robotvapen, är det inte nödvändigt att flytta fästen och guidekablar med enheterna. Detta gör hela monteringen betydligt enklare och mer tillförlitlig. Pålitlig signalöverföring säkerställs även med enheter som utsätts för vibrationer eller horisontell rörelse. Axiell offset av kopplingen, till exempel som ett resultat av termisk utbyggnad av axeln, kan lätt leda till felaktig utlösning av konventionella system med utvändigt monterade signalsändare. Naturligtvis är EAS ®-sensorn ett perfekt val för tillämpningar där det helt enkelt inte finns utrymme att montera en extern brytare. Dessutom är den nya anordningen ett attraktivt alternativ när enheter måste installeras på plats. Den är klar att installera direkt ur lådan, utan behov av justering av utbildad personal.

Utveckling av nya EAS ®-sensorn har väsentligt förbättrat tillförlitligheten i signalöverföringen med mekaniska säkerhetskopplingar och kraftigt förenklad installation av vridmomentet med övergående överbelastningsskydd.Tack vare integrationen av signalsändaren i beprövade EAS ®-kompakt ®-enheter, ger systemet inte enbart förbättrad tillförlitlighet vid signalöverföringen utan har även andra kvalitetsdrag som karaktäriserar en modern, pålitlig säkerhetskoppling. Dessa omfattar hög vridstyvhet, är spelfri, har snabb nedgång i vridmoment när överlastningsgränsen är nådd, hög noggrannhet vid momentinställning, lång livslängd och låga livscykelkostnader. Säkerhetskopplingar i EAS ®-kompakt ®-serien uppfyller optimalt dessa kriterier.

bildtext:
F-5-33-Bild2.jpg

Den nya EAS ®-sensor säkerhetskopplingen med integrerad signalsändare skickar överbelastningssignaler trådlöst. Detta har avsevärda fördelar jämfört med konventionella externa ändlägesbrytare och signalöverföring via kabel.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare