www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Enkel integrering av fjärrövervakning för FLSmidth

FLSmidth, världsledande inom elektrostatisk avskiljningsteknologi, utvecklar avancerade kontrollsystem för föroreningar med syfte att uppfylla stränga industriella standarder. Effektiviteten på partikelavlägsningen styrs i realtid av sofistikerade mikroprocessorbaserade spänningskontroller. FLSmidth beslutade att integrera HMS kommunikationssystem för att informera sina användare om luftföroreningarnas styrutrustning. Därför kunde de implementera detta gränssnitt med en standard och en enkelt integrerad lösning, de valde HMS Industrial Networks.

Enkel integrering av fjärrövervakning för FLSmidth
ElectroStatic Precipitator (ESP) är en samling enheter som avlägsnar partiklar från gasström genom att använda kraften hos en inducerad elektrostatisk laddning. Det elektriska fältet samlar damm på uppsamlingsplåtarna. Automatiska plåtrappningssystem och behållare för evakueringssystem avlägsnar de insamlade partiklarna, medan de online teoretiskt tillåter ESP att vara kvar i drift under flera år.

Inom stålindustrin, där utrustningen från HMS har implementerats med en luftföroreningskontroll, ska kunna samla en stor mängd föroreningar. Eftersom ESP kan samla in mycket fina, torra partiklar samt slipmedel och korrosiva partiklar, är ESP ofta den bästa lösningen i den här branschen. ESP måste klara av att två fenomen minskar effektiviteten. Först är det effekten av gnistan: en kortslutning mellan plattorna inne i ESP. Det är inte möjligt att använda en dammavskiljare under denna period. Det andra är koronans tillbakaeffekt: det produceras positiva joner i dammskiktet som kan släppas tillbaka i gasen.

ESP implementerad av FLSmidth är tekniskt sett en mycket kvalificerad lösning. Den integrerar det senaste COROMAXTM strömförsörjningssystemet som är det mest avancerade högspänningssystemet på marknaden. COROMAXTM skiljer sig från traditionella DC kraftsystem genom att erbjuda en unik kontroll på elektriska partiklar som laddas under 75 mikrosekunders impulser vid 140 kV, medan spänningens medelvärde är 40 kV. Även strömstyrkor kan kontrolleras. Genom att tillföra mycket korta elektriska impulser möjliggör COROMAXTM en minskning av gnistor. Eftersom det inte finns någon ström, minskar även koronans tillbakaeffekt.

Sofistikerade, patenterade mikroprocessorer med hög spänningskontroll reagerar snabbt på variationer i processen eller rubbar förhållanden. Detta styrsystem möjliggör snabb respons av kontroller och garanterar att utsläppen förblir låga även under utmanande processvillkor. ElectroStatic Precipitator Performance kan uppnå mindre än 5mg/Nm³ emission.

Genom att tillföra impulssystem kan existerande ESP förbättras utan fysisk förstoring, medan den samtidigt minskar energiförbrukningen. Nya ESP kan installeras med mindre dimensioner än ESP med traditionella DC kraftsystem.

Övervakningssystem i realtid
”För ett sådant avancerat övervakningssystem är det riskfyllt att informera slutanvändaren. Detta är vad HMS produkter gör”, förklarar Deepa Kirubakaran, FLSmidth i Indien.

HMS produkter möjliggör kommunikation av all information som gäller utrustningsstatus och övervakningssystem av emissioner i realtid.

Deepa Kirubakaran tillägger: ”Vi har valt HMS därför att vi fann en standardprodukt som är mycket enkel att integrera och mycket kompakt. Det viktigaste är att man med endast en modul kan hantera alla signaler.”

De produkter som används är en Java-version av Serial to Profibus Gateway samt en Java-version av Serial to Modbus RTU Gateway.

HMS Industrial Networks distribueras i Indien genom UL Electrodevices Pvt som är baserat I Pune. Umesh Sakle, som införde den tekniska supporten, förklarar:

”Denna gateway, Anybus® Communicator, kan ansluta nästan varje automationsenhet med ett seriellt kommunikationsgränssnitt för fältbuss och industriellt Ethernet nätverk. Communicator utför en intelligent konvertering mellan automatiseringsenhetens seriella protokoll och det valda industriella nätverket. Den är kompatibel med alla ledande PLC-tillverkare, men kräver nästan ingen programmering! En annan framstående funktion med Communicator är funktionen Spara/Ladda.”

Har du en gång slutfört din seriella konfiguration för ett nät, kan du enkelt återanvända konfigurationen för en annan Communicator som stödjer ett annat industriellt nätverk.

”Detta utförande är en succé. Vi kan använda HMS lösningar för våra framtida projekt”, avslutar Deepa Kirubakaran.

Om FLSmidth

FLSmidth är världens största leverantör av cementanläggningar (med en omsättning på mer än
€ 3 300 000 000). Inom stålindustrin har FLSmith genomfört mer än 450 installationer. Uppgradering av befintliga sinterband med COROMAXTM pulserande strömförsörjning är en viktig marknad.

Om UL Group
UL Group är HMS Industrial Network för Indien. Den utvecklar, tillverkar och distribuerar produkter och handhar service för att täcka hela kedjan – automation, maskiner, elektriska och elektroniska affärer. UL Group är baserad i Pune och täcker hela landet med sitt försäljningsnätverk. UL Group är en garanterad källa för ingenjörskonst, anslutningsmöjligheter, gränssnitt, kommunikation eller integration.

Bildtexter:
Image 1:
Små partiklar har polariserats tack vare pulser på 75 mikrosekunder (vid 140 kV), medan en genomsnittlig spänning på 40 kV gör det möjligt att samla upp dem på tallrikar.

Image 2:
HMS Gateways gör det möjligt att kommunicera information från FLSmidth övervakning till slutanvändarens gränssnitt.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare