www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks AB (publ) förvärvar majoritet av tyska företaget WEBfactory GmbH

Halmstad, 13 mars 2019. HMS Industrial Networks AB, ett helägt dotterbolag till HMS Networks AB (publ), har förvärvat 74,9 % av alla aktier i det tyska företaget WEBfactory GmbH i Buchen, Tyskland, en ledande leverantör av webbaserade mjukvarulösningar för IIoT (Industrial Internet of Things).

HMS Networks AB (publ) förvärvar majoritet av tyska företaget WEBfactory GmbH

 

WEBfactory grundades 1994 som systemintegratör inom SCADA och släppte sin första egna programvara år 2000. Idag är WEBfactory ett etablerat mjukvaruföretag med kunder över hela världen, främst känd för sin i4-serie mjukvaruprodukter. I4-portföljen tar itu med IIoT-relaterade utmaningar såsom datainsamling, analys och visualisering och innehåller följande huvudkomponenter:

 

  • 4connected - en flexibel IIoT-plattform som digitalt kopplar anläggningar, maskiner, system och byggnader, vilket möjliggör smarta applikationer som fjärrövervakning, förebyggande underhåll och energihantering. KPI-data från ansluten utrustning tillhandahålls i realtid, varefter de kan bearbetas, analyseras och integreras med alla IIoT/IT-applikationer.

 

  • i4SCADA - en webbaserad mjukvara som möjliggör skräddarsydd data och processvisualisering relaterad till maskiner, produktionsanläggningar och fastighetshanteringssystem.

 

  • i4BACnet - ett webbaserat hanterings- och driftsystem för fastihetshanteringssystem som är certifierad enligt BACnet-standarden.

 

“Med WEBfactory utökar vi HMS:s IIoT-erbjudande med en mycket kompetent och framtidssäker mjukvarudimension”, säger Staffan Dahlström, VD för HMS Networks. “I4-mjukvaruprodukterna kommer att ge en rak väg för HMS-kunder och partners som vill genomföra smarta tjänster och tillverkning. Vi är också glada över de synergier som kan uppnås genom användning av våra Anybus-, Ixxat-, Ewon-, och Intesis-hårdvaruprodukter för att förse i4-serien med data från enheter och maskiner i tillverkningsanläggningar och byggnader.”

 

“Vi ser mycket fram emot att bli en del av HMS. Tillsammans med HMS:s kompletterande industriella hårdvaru- och mjukvaruteknik kommer vi att kunna erbjuda mycket attraktiva lösningar för IIoT, redo att integreras i något tredje parts IT/IIoT-system”, Säger Bernhard Böhrer, VD för WEBfactory GmbH.

 

WEBfactory GmbH, inklusive dess helägda dotterbolag i Rumänien, sysselsätter 27 personer och förväntas ha en omsättning på 2,5 miljoner euro år 2019. Förvärvet kommer att ha en begränsad inverkan på HMS resultat per aktie 2019. HMS har förvärvat 74,9 procent av alla aktier i WEBfactory. Resterande 25,1 procent ägs av VD Bernhard Böhrer som också är managing director. Affären förväntas avslutas 1 april 2019.

 

För mer information:

 

Staffan Dahlström, CEO HMS, +46 (0)35 17 29 01

Joakim Nideborn, CFO HMS, +46 (0)35 710 6983

Denna information är sådan att HMS Networks AB (publ) måste offentliggöra den enligt EU:s Market Abuse Regulation, Sveriges lag om handel med finansiella instrument samt värdepappersmarknadslagen. Informationen lämnades för offentliggörande klockan 13.00 CET den 13 mars 2019.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare