www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

EtherCAT - anslutningsmöjligheter för distribuerade växelriktare

NORD Drivesystems tillhandahåller en teknikbox för att integrera motormonterade SK 200E frekvensomriktare i EtherCAT-nätverk och Beckhoff styrsystemmiljö. Den Ethernet-baserade fältbussen erbjuder betydande fördelar, särskilt för distribuerade nätverk såsom transportörsystem. Den nya EtherCAT-boxen från NORD ansluter kostnadseffektivt ett stort antal omriktare till en bussslinga, eftersom det inte finns något behov av repeater eller ytterligare modellgränssnitt.

EtherCAT - anslutningsmöjligheter för distribuerade växelriktare
Bussmodulen kan monteras antingen direkt på SK 200E anslutningsgränssnitt eller separat från omriktaren med hjälp av en väggmonteringssats. EtherCAT kablage ansluts till modulen via en M12-kontakt. Dessutom har boxen åtta integrerade 24V-ingångar och två 24V-utgångar. En enda teknikbox kan adressera upp till fyra omriktare via EtherCAT. Ett integrerat RS232/RS485 gränssnitt möjliggör tillgång till alla parametrarna i bussmodulen och frekvensomriktaren med hjälp av SK PAR manuell programeringsenhet eller via NORDCON PC-programvara. EtherCAT teknikbox har som standard skyddsklass IP55, och kan på begäran levereras för skyddsklass IP66.

Samtliga SK 200E frekvensomriktarmodeller har sensorlös strömvektorreglering, en integrerad bromschopper och en styrmodul för en elektromagnetisk broms. Även den grundläggande modellen tillåter varvtalsreglering (inkrementalgivare med HTL-signal) och positioneringsreglering med hjälp av den integrerade POSICON-funktionen. Det ökade utbudet av funktioner inkluderar den integrerade säkerhetsfunktionen »Säkert stopp» och ett ombord-gränssnitt för AS-Interface bussystem. På webbplatsen: www.sk200e.de presenteras i detalj hela sortimentet, funktioner och användningsområden.

Bildtexter
Ethercat_box.jpeg: EtherCAT teknikbox för motormonterade SK 200E frekvensomriktare från NORD adresserar upp till fyra växelriktare
SK200E.jpeg: SK 200E frekvensomriktare

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare