www.tillverkning-sverige.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Miljö: Veolia Water Solutions & Technology använder Prosoft Technology radio för dess soltorkningsprocess av slam

När vatten har behandlats är det ofta nödvändigt att torka det resterande slammet. Solia soltorkningsprocess, saluförd av MSE, använder en automatiserad svarv. Slammet läggs ut i strängar, i ett växthus, för att vattenhalten ska reduceras. Hanteringen är automatiserad och behöver inte kontrolleras. Robotarna är radiostyrda, vilket ger en mer hållbar lösning än den traditionella trådbundna metoden.

Miljö: Veolia Water Solutions & Technology använder Prosoft Technology radio för dess soltorkningsprocess av slam
För Solias process körs slammet först i en centrifug och torkas sedan i ett växthus som värms upp med solenergi. En automatiserad svarv blandar regelbundet det torkade och färska slammet för att optimalt kunna använda torkningstiden.

MSE har beslutat att anpassa radioapparater till robotarna så att informationen sänds tillbaka till kontrollstationen. Detta betyder att operatören på distans kan kontrollera roboten, programmera dess rörelser och på så sätt veta dess position. Roboten har en Wago-kontrollör, som samverkar med radion.

- Det visade sig vara väldigt enkelt att genomföra, mycket tack vare ProSoft Technology’s tekniska support. Vad valet av leverantör anbelangar, har vi fastnat för de specifikationer som ges av RG21, deras distributör. Det som betydde mest för oss var att vi skulle få en pålitlig lösning utan problem. Och det var verkligen fallet med utrustningen från Prosoft Technology´s RadioLinx, förklarar Xavier Bousquet från Veolia Water Solutions & Technology.

Hittills har Prosoft Technology Radio Systems installerats vid ett halvt dussin av företagets anläggningar. Veolia Water Solutions & Technology är ledande inom teknik som bygger och hanterar reningsverk. De har designat de tekniska lösningar som används vid dessa anläggningar, och erbjuder även en rad tillhörande tjänster för att från dag till dag säkerställa den tekniska effektiviteten och varaktigheten av alla lösningar som installerats på kundernas webbplatser. En unik portfolio av exklusiva teknologier erbjuder det bästa inom innovation samt fullständig kontroll över avloppsvattnet, både för lokala myndigheter och industrin.

Ett pålitligt system
RadioLinx har alla fördelar med trådlös anslutning till industriella automationsapplikationer, samtidigt som de erbjuder hög tillförlitlighet. Utöver sin förmåga att motstå hårda driftsförhållanden, förbättrar systemet även överföring av Ethernet datapaket.

De standarder som anges i IEEE 802.11 (vanligen kallad ”Wi-Fi”) medför en extremt hög nivå av säkerhet (802.11i), flexibilitet och interoperabilitet för industriella automationsapplikationer. Ursprungligen konstruerad för kontor och hemmiljö har denna teknik fortfarande sina begränsningar när det gäller att överföra industriella protokoll, vilket kan orsaka överföringsproblem för industriella automationssystem (problem i allmänhet förknippas med radiometoder som används för Ethernet-paket). Men RadioLinx utbud säkerställer optimal överföring av datapaket. För att förbättra datapaketöverföringen, använder RadioLinx en särskild algoritm i signalbehandling som utvecklats av ProSoft Technology, och som möjliggör en förbättrad användning av hela bandbredden och stödjer höga hastigheter för dataöverföring som efterfrågas av industriella automationsingenjörer.

”Power over Ethernet”-funktionen (PoE), strömförsörjningen och anslutningen av radiosystemet till trådbunden Ethernet via en enda kabel (istället för två), gör att installationen avsevärt förenklas och installationstiden förkortas.

En annan värdefull funktion i RadioLinx 802.11 abg-modell som valts för den här installationen är att den stödjer seriella inkapslingar, vilket innebär att seriell kringutrustning kan användas och integereras i styrsystemets viktigaste Ethernet-arkitektur. Detta radiosystem garanterar hög prestanda för både IEEE 802.11bg (2,4 GHz) och 802.11a (5 GHz) konfigurationer: en mer kraftfull processor ger snabbare bearbetning av data och signal, som - så långt användaren är berörd – innebär högre datahastigheter.

RadioLinx system är idealiska för industriella tilllämpningar: industriella kvalitetskapslingar, förlängd drift i temperaturintervaller, överensstämmelse med standarder för stöt- och vibrationsmotstånd, certifiering för användning på plats där det finns risk för explosion, montering på DIN-skenor etc. Ingenting mindre än detta skulle uppfylla VEOLIAs krav.

RG2i
RG2i är medlem i 2AR-gruppen och specialiserade att tillhandahålla tekniska lösningar med högt mervärde för industriell kommunikation. Som specialist i industriell IT sedan den inrättades (dataförvärv, informationsöverföring, fältbuss, Ethernet, Gateway, Modem, Radio, Input / Output) är RG2i en ledande aktör i Frankrike och Nordafrika. Läs mer på: http://www.rg2i.fr/index.html

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare