www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Ett brobygge mellan EtherNet/IP och CANopen nätverk med nya Anybus® X-gatewayTM CANopen

HMS Industrial Networks presenterar en enkel väg för att integrera CANopen-aktiverade automationsenheter till EtherNet/IP networks.

Ett brobygge mellan EtherNet/IP och CANopen nätverk med nya Anybus® X-gatewayTM CANopen
Den nya Anybus X-gateway CANopen från HMS Industrial Networks gör det enkelt för systemintegratörer att överföra I/O-data mellan automationsenheter på Ethernet/IP och CANopen. Porten är skräddarsydd för att användas i maskiner och system inom alla områden av industriell automation. Typiska applikationer är kommunikation mellan exempelvis Rockwell eller Schneider Electric PLC och CANopen-aktiverade enheter, givare, ställdon eller mätningsutrustningar.

Den konfigurerbara och slimmade fristående porten monteras på en standard-DIN-skena och drivs av 24 V industriell strömförsörjning. Den fungerar som en adapter (slav) på Ethernet/IP-nätverk och som chef (master) på CANopen-sidan. Funktionaliteten hos CANopen master är konfigurerad med ett flexibelt och Windows-baserat konfigurationsverktyg som är lätt att använda och som följer med produkten. Efter att den första konfigurationen har hämtats till porten, går den transparent upp till 510 byte ingångsdata och 510 byte utgångsdata mellan Ethernet/IP och CANopen. Upp till 126 CANopen-slavar kan anslutas till en gateway med sammanlagt upp till 128 mottagar-PDO och 128 överförings-PDO. X-gateway CANopen är utrustad med en inbyggd 2-portars switch på Ethernet/IP-sidan, vilket gör att Ethernet-installationer i buss eller linjetopologi inte har behov av externa brytare. Som resultat därav kan systemintegratörer glädjas över avsevärt lägre installations- och underhållskostnader.

Den nya X-gateway kombinerar enkelhet och användbarhet med industriell hållbarhet, vilket gör kommunikationen mellan olika industriella nätverkstyper enkel och tillförlitlig.

Produktfamiljen Anybus X-gateway CANopen stödjer, förutom Ethernet/IP, integration och kommunikation till tio olika fältbuss och industriella Ethernet-nätverk som Profibus, DeviceNet, CANopen, EtherCAT, Modbus och Profinet. Alla versioner arbetar på samma sätt, vilket gör porten till den mest flexibla standardlösningen för anslutning av två av marknadens industriella nätverk. Genom att kombinera den nya X-gateway CANopen-familjen med det redan befintliga X-gateway-erbjudandet - som har funnits på marknaden sedan 2004 - erbjuder HMS mer än 300 individuella portar, klara att använda, som syftar till att ansluta närapå alla kombinationer mellan två industriella nätverk.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare