www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Balluff strömförsörjning för vindturbiner

Precis i tid till Hanover Mässan introducerar Balluff en ny, intelligent, energibesparande produkt för strömförsörjning, speciellt för användning i vindturbiner. Den semi-keramiska enheten, med en verkninggrad på 93 %, är designad för kraftiga stötar och vibrerande belastningar, och har en extremt lång livsläng på nära 20 år med en MTBF på 800 000 timmar. Ett viktigt särdrag: detta är det första nätaggregat som kan kopplas till generatorn utan behov av en mellanliggande transformator. Helt unika är även de optiska indikatorer som visar enhetens status och beskaffenhet. Eftersom det spårar dynamiska laster, kan det användas kontinuerligt även under hög belastning. Detta betyder att 30 till 50 % av reserverna inte längre behövs.

Balluff strömförsörjning för vindturbiner
Speciella sensorer, i kombination med en mikrokontroller, övervakar kontinuerligt slitagefaktorer i kraftförsörjningen såsom temperatur, överbelastning, misstag etc. Intelligent utvärdering av dessa parametrar ger sedan användaren en överblick över status för enheten för genomförande av underhållsåtgärder, vilket drastiskt minskar sannolikheten för fel i det totala systemet.

Lysdioder i trafikljusfärger förser användaren med fortlöpande information om aktuell belastningsnivå, stressnivå samt förväntad livslängd. Indikatorerna är ljusa nog att lätt synas och tolkas på flera meters håll. För första gången någonsin kan den vanliga trefas-transformatorn som används i vindkraftsutrustning undvaras, vilket sparar pengar. Tack vare sitt breda spänningsområde på 380 till 690 V, kan switchade nätaggregat kopplas direkt till vindkraftverkets generator.

Positiva effekter: lättare installation, minskat antal felbenägna delar och ökad effektivitet i systemet tack vare mindre värmeförluster.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare