www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

Exakt temperaturövervakning i industriella processer

I många industriella processer krävs temperaturkontroll med hög precision för att uppnå höga och konsekventa kvalitetsresultat.

Exakt temperaturövervakning i industriella processer
Moderna infraröda temperaturmätare detekterar heta föremål, delar som är svåra att komma åt och som rör sig snabbt. Från ett säkert avstånd mäter thermoIMAGER TIM temperaturprofiler på t.ex. glas, metaller och mycket fina komponenter på PCB.

Temperaturmätning i glasproduktion

ThermoIMAGER G7 är en specialdesignad industriell värmekamera avsedd för applikationer inom glasindustrin. Det spektrala våglängdsområdet på 7,9 μm möjliggör tillförlitliga mätningar även på tunna glasskivor. Mjukvaran erbjuder en linjeskanningsfunktion som detekterar temperaturprofilen av förflyttade objekt linje för linje. Detta möjliggör övervakning av heta och kalla zoner.

Mikroskopslins för temperaturövervakning av ultrasmå mätobjekt


Mikroskoplinsen från Micro-Epsilon inspekterar och övervakar kontinuerligt temperaturen hos ultrasmå mätobjekt. Linsen möjliggör makrofotografering med en optisk upplösning upp till 28 μm och finns tillgänglig för thermoIMAGER TIM 450 och 640.

Värmekameror för applikationer med höga temperaturer


Värmekamerorna thermoIMAGER TIM M05 och TIM M1 är särskilt lämpliga för mätningar på heta metaller, grafit och keramik. Kamerorna kan bland annat användas för mätning vid metallhärdning och formningsprocesser. Unika egenskaper inkluderar ett kontinuerligt temperaturmätområde från 450° C till 2000° C, bildhastigheter upp till 1 kHz samt olika upplösnings- och bildfrekvenslägen. Med en vattenkyld skyddskapsling är höga omgivande temperaturer inte ett problem.

www.micro-epsilon.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare