www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

Ny nyckelfärdig 3D-mätcell med strukturerat ljus från Hexagon

PartInspect L är det första automatiserade mätsystemet baserat på AICON-scannerteknik.

Ny nyckelfärdig 3D-mätcell med strukturerat ljus från Hexagon
Nu lanseras över hela världen PartInspect L, den första automatiserade 3D-mätcellsprodukten baserad på AICON-scannerteknik från Hexagon Manufacturing Intelligence. PartInspect L drar nytta av avancerad automatiseringsexpertis för att tillgodose en ökad efterfrågan på högkvalitativ mätning och analys i hög hastighet. Produkten erbjuder högkvalitativ scanningbaserad på strukturerat ljus ihop med en flexibel robotarm och inryms i ett modulärt cellformat.

Systemet omfattar interaktiv planering av automatiserad scanning, liksom väggenerering för robotar samt system för kollisionsavvärjning baserade på CAD-data vilket ger en upplevelse av verkligt automatiserad 3D-mätning, från planering och scanning till analys och rapportering.

”Det här nya mätcellsformatet för våra AICON-scanners gör deras kapacitet för mätningar i hög hastighet mer effektiv och lättare att använda,” säger dr Dirk Rieke-Zapp, kommersiell produktchef för AICON Scanners och Automatisering vid Hexagon. ”Med PartInspect L går det att förflytta kvalitetskontroll utförd i hög hastighet till produktionsytan utan att det krävs avancerad utbildning för alla användare på verkstadsgolvet, vilket förbättrar produktiviteten avsevärt.”

PartInspect L förmonteras och konfigureras i fabriken, dess ”plug-and-play”-funktion möjliggör etablering inom mindre än två arbetsdagar och det behövs inget ingenjörsarbete på plats. Cellen kommer att leverera fullständiga och snabba 3D-inspektionsresultat för delar som mäter upp till 1,5 meter i diameter/höjd och väger upp till 2 000 kg. PartInspect L kan användas antingen offline, near-line eller at-line för att leverera fullständig eller statistisk kvalitetskontroll enligt behov.

Systemet är tillgängligt i två konfigurationer – Efficient eller HiEnd – och drar på så sätt nytta av alla de alternativ som finns inom utbudet av AICON-scanners. Efficient-konfigurationen använder sig av den enklare AICON PrimeScan, medan HiEnd-konfigurationen använder sig av den avancerade AICON StereoScan neo. Båda konfigurationerna kan utökas med fotogrammetri-tillägget DPA Online för större mätprecision och kontroll.

PartInspect L finns nu att beställa från lokala representanter för Hexagon över hela världen, och de första enheterna levereras i maj 2019.

www.hexagonmi.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare