www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Nya Anybus CompactCom Modbus TCP 2-portsmodul eliminerar externa brytare

Den nya 2-portversionen av Anybus CompactCom for Modbus TCP är inte enbart en snabb och enkel väg för industriella enhetstillverkare att uppnå anslutning till Modbus TCP. Den är även ett sätt att minska behovet av dyra brytare och skära ned på fabrikens kabeldragning eftersom modulen levereras med en egen inbyggd omkopplare.

Nya Anybus CompactCom Modbus TCP 2-portsmodul eliminerar externa brytare
Med denna nya medlem i Anybus CompactCom-familjen, stärker HMS sitt erbjudande om embedded Modbus TCP – ett av marknadens stora industriella Ethernet-nätverk med stor installerad bas. Många tillverkare av maskiner, robotar, drivenheter etc har redan utrustat sina enheter med den enkla port-versionen av kommunikationsmodulen som förser dem med omedelbar anslutning till Modbus TCP (och möjligheten att ansluta till 19 andra industriella nätverk genom att helt enkelt byta Anybus-modul).

Inbyggd brytare sparar pengar och underlättar nätdesign
Den nya 2-port Modbus TCP-modulen inkluderar en integrerad switch som gör det möjligt att bygga nätverk i normal fältbus-stil (seriekoppling) snarare än att ansluta alla enheter via en extern switch. Förutom att detta sparar pengar eftersom det minskar behovet av dyra externa switchar, minskas även behovet av ledningskopplingar och nätverksunderhållet minskas.

- Det är stort behov av kommunikationslösningar med integrerade switchar inom industriella Ethernet-marknaden, kommenterar Leif Malmberg, HMS Product Line Manager, Embedded Solutions.

- Marknaden rör sig definitivt i rätt riktning och vi är övertygade om att denna teknik ska ge ett stort värde för enhetstillverkare och systemintegratörer som arbetar med Modbus TCP.

Tekniska höjdpunkter
Anybus CompactCom-modulen fungerar som en slav på Modbus TCP-nätet. Den finns både med och utan hölje, storleken är ungefär som ett kompakt flash-kort. Kärnan i modulen består av HMS NP30 mikroprocessor med dess integrerade Fast Ethernet Control tillsammans med RAM och Flash-minnen för Modbus TCP-enhetens mjukvarustapel. Tack vare de integrerade webbfunktionerna (såsom dynamiska webbsidor, e-post och FTP) är det möjligt att online få statistik, e-postmeddelanden och annan information om produktens prestanda. Det är exempelvis möjligt att via mail få besked om när maskinen är i behov av service. Den inbyggda 2-portars-switchen ger två 100 Mbit/s full duplex Ethernet gränssnitt med RJ45-kontakter.

Vad är Anybus CompactCom?
Anybus är världens mest använda teknologi för industriell nätverksanslutning. Anybus CompactCom är en mängd inbyggda kommunikationsmoduler som tillåter kommunikation med ett specifikt industriellt nätverk. Modulerna är utbytbara vilket innebär att det är enkelt för användare att ansluta sig till önskat nätverk. Anybus CompactCom fungerar med alla större fältbuss- och industriella Ethernet-nätverk som Profibus, DeviceNet, CC-Link, CANopen, Profinet, Ethernet/IP, EtherCAT och Modbus TCP. Anybus CompactCom-moduler används som kommunikationsgränssnitt i intelligenta automatiksenheter som drivenheter, HMI, robotar, växelriktare, instrument och vågar. Genom att bädda in Anybus CompactCom till en enhet, får tillverkare snabbare tillgång till marknaden, minskade utvecklingskostnader med så mycket som 70 % samt möjligheten att enkelt ansluta till ett annat industriellt nätverk genom att helt enkelt byta Anybus-modulen.

Läs mer på: http://www.anybus.com/products/products.asp?PID=458&ProductType=Anybus-CompactCom

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare