www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Profinet Box: Gränssnitt för desentraliserade och frekvensomriktare för apparatskåp

NORD Drivesystems levererar Profinet-boxar för integration av frekvensomriktare i Profinet-miljöer. Under andra kvartalet 2011 introducerade företaget nya modulära enheter för skåpinstallerade SK 500E-inriktare, medan en version för distribuerade SK 200E-omriktare kommer att följa under fjärde kvartalet.

Profinet Box: Gränssnitt för desentraliserade och frekvensomriktare för apparatskåp
Utan behov av signalförstärkare eller ytterligare mastergränssnitt ansluter den senaste Profinet-boxen från NORD kostnadseffektivt ett stort antal omriktare till en enda busslinje. Teknikboxen stödjer dataöverföring i realtid och har en inbyggd Ethernet-switch, en integrerad webbserver och en Profinet status-display. Som alternativ stödjer boxen även fiberoptiska ledningar.

Bussmodulen kan antingen monteras direkt på omriktarens gränssnittsenhet eller separat från omriktaren på en väggmonteringssats. Profinets busslinje ansluts till mottagaren via ett RJ45 kontaktdon.

Ett annat alternativ är att bussen kan anslutas via en M12 rund kontakt. Dessutom har den decentraliserade boxen åtta integrerade 24V-ingångar samt två utgångar på 24V. Tack vare gateway-funktionen kan en enda Profinet teknikbox ta upp till fyra växelriktare. Ett integrerat RS232/RS485 gränssnitt gör det möjligt att på plats få tillgång till parametrar för den anslutna bussmodulen samt frekvensomriktaren med hjälp av den SK PAR manuella programeringsbox eller via NORDCON PC-mjukvara. De decentraliserade modulerna har skyddsklass IP55, och kan på begäran levereras för IP66.

Bildtexter:
PROFINET1.jpeg:
Omriktargränssnitts av NORD frekvensomriktare, Profinet-box.

PROFINET2.jpeg:
Decentraliserad version av NORD frekvensomriktare, Profinet-box.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare