www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Trådlös industriell kommunikation

Nya Anybus® Wireless Bridge från HMS är lösningen för en förlängning av industriella Ethernet-nätverk med trådlös kommunikation. Den gör det möjligt att sammanföra industriella enheter som kör Profinet, Ethernet / IP och Modbus TCP över en trådlös anslutning.

Trådlös industriell kommunikation
Med Anybus Wireless Bridge tar HMS den industriella Ethernet-kommunikationen in i det trådlösa tidevarvet. Precis som namnet antyder är produkten en brygga mellan två punkter i ett industriellt Ethernet-nätverk. Den kan även användas för att ansluta enheter till en befintlig trådlös infrastruktur.

Löser problem för systemintegratörer
Genom att ansluta industriella enheter och nätverk via en trådlös länk, gör Anybus Wireless Bridge livet lättare för de systemintegratörer och designers-nätverk som har behov av att skapa anslutningar genom farliga områden, platser som är svåra att nå eller rörliga installationer där kablar inte är önskvärda. Wireless Bridge är förenlig med stora industriella Ethernet-standarder Profinet, Ethernet / IP och Modbus TCP och förser användarna med en robust och underhållsfri trådlös anslutning.

- Vi ser ett växande behov på marknaden för industriell kvalitativ trådlös kommunikation, kommenterar Henrik Arleving, Product Line Manager, Remote Management, HMS.

- Trådlös teknik är idag mycket pålitlig och blir mer och mer accepterad på den industriella automationsmarknaden. Anybus Wireless Bridge består av en enkel lösning på komplicerade anslutningsproblem och är ytterligare ett steg framåt i vår strävan att göra nätverksarbetet enklare.

Hur det fungerar
Anybus Wireless Bridge tillåter industriell Ethernet-baserad utrustning att kopplas samman med trådlös teknik, och gör det möjligt att överbrygga tidigare nämnda protokoll på ett avstånd av upp till 400 meter (utomhus).

Trådlös överföring sker via Bluetooth eller WLAN-teknik. Medan WLAN-lösningen ger högre bandbredd - tack vare ett bredare frekvensområde av de överförda trådlösa signalerna – erbjuder Bluetooth-lösningen en ännu mer tillförlitlig och bullerimmun trådlös länk eftersom Bluetooth växlar mellan olika frekvenser.

Läs gärna mer på:
http://www.anybus.com/products/wireless_bridge.shtml

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare