www.tillverkning-sverige.com
Steute

Ex RF 95: Radio Position Switch för Ex Zone 21 utan kabel och batteri

Ex RF 95: Radio Position Switch för Ex Zone 21 utan kabel och batteri
Helt oberoende av extern strömförsörjning kan konstruktören använda den trådlösa switchen Ex RF 95. Användaren behöver inte bry sig om att ladda batterier, eftersom det är en miniatyriserad elektrodynamisk energigenerator i strömbrytarinsatsen hos Ex RF 95, som genererar den exakta mängden energi nödvändig för överföring av en radiosignal.

Denna innovativa teknik för ”energi-skörd” erbjuder speciella fördelar i potentiell explosiv atmosfär, eftersom särskilda säkerhetsåtgärder för om- och anslutning av kablar utelämnas och radions switch helt enkelt kan överföras inifrån Ex-området. Således kan den mottagande enheten – vanligtvis inbyggd i kopplingsskåpet – monteras utanför Ex-zonen.

Ex RF 95 D kan användas i potentiellt explosiva miljöer i områdena gas Ex 1 och 2 och dammzonerna Ex 21 och 22. De trådlösa switch Ex RF 95-serierna har godkänts för Atex och IECEx.

Olika manöverdon finns tillgängliga så att strömbrytaren kan anpassas till de enskilda omständigheterna. Även om radiosignalen endast har en liten mängd energi, är den extremt okänslig för störningar – ofta oundvikligt i tuffa industriella miljöer. Kodningen av signalerna garanterar en tydligt klassificering mellan kommandoenhet och mottagande enhet.

Det är självklart att den tillämpade radiotekniken – som redan visar goda resultat i industriell automation och installationsteknik – erbjuder alla säkerhetsfunktioner som är viktiga i potentiellt explosiva miljöer.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare