www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Nya Anybus CompactCom-modul ansluter enheter till BACnet/IP

HMS Industrial Networks lanserar nu Anybus® CompactComTM för BACnet/IP – en nätverkskommunikationsmodul som kan bäddas in i luftkonditioneringsutrustningar, pumpar, ventilationsanordningar med mera för att möjliggöra kommunikation med BACnet/IP-nätverk.

Nya Anybus CompactCom-modul ansluter enheter till BACnet/IP
Med denna nya medlem i Anybus CompactCom-familjen, erbjuder HMS färdiga anslutningar till BACnet/IP – ett snabbt växande nätverk inom fastighetsautomation och VVS-industrin. Genom att välja Anybus CompactCom för BACnet/IP-anslutningar kan hårdvarutillverkare spara upp till 70 % av utvecklingskostnaden jämfört med att utveckla ett internt BACnet/IP-kommunikationsgränssnitt.

- Liksom många andra branscher överväger man nu inom fastighetsautomation och VVS-industrin att övergå till Ethernet-teknologin, och BACnet/IP kan mycket väl vara nästa stora grej inom denna industri, säger Leif Malmberg, HMS Product Line Manager, Embedded Solutions och fortsätter:

- Genom att implementera Anybus CompactCom kan hårdvarutillverkare också uppnå omedelbar anslutning till 19 andra industriella nätverk, helt enkelt genom att byta Anybus-modul. Detta öppnar nya affärsmöjligheter för enhetstillverkare och breddar marknaden betydligt.

2-portswitch underlättar
Anybus CompactCom BACnet/IP inkluderar en integrerad 2-portswitch som gör det möjligt att ansluta enheten till nätverket i vanlig fältbuss-stil (daisy chain) istället för att ansluta alla enheter genom en extern switch. Idag är detta en efterfrågan från många slutkunder.

Tekniska höjdpunkter
Anybus CompactCom-modulen fungerar som en server (B-ASC) på BACnet/IP-nätverket. Den finns med och utan hölje och är storleksmässigt som ett kompakt flash-kort.

Tack vare de inbyggda webbfunktionerna (såsom dynamiska webbsidor, e-post och FTP) är det möjligt att få tillgång till online-statistik, e-postmeddelanden och annan information om enheten som Anybusmodulen är inbäddad i. Exempelvis är det möjligt att få ett mejl när programmet behöver servas. Den inbyggda 2-portsswitchen har två 100 Mbit/s full duplex Ethernet-gränssnitt med RJ 45-kontakter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare