www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Nya gateway från HMS möjliggör för CAN-enheter att ansluta till industriella nätverk

Anybus® Communicator CANTM är en ny protokollomvandlare från HMS Networks. Denna gateway möjliggör kommunikation mellan alla industriella enheter som har CAN-gränssnitt samt industriella nätverk som Profibus, Profinet, DeviceNet, EtherNet/IP, EtherCAT eller CANopen

Nya gateway från HMS möjliggör för CAN-enheter att ansluta till industriella nätverk
Anybus Communicator CAN är utformad för att utbyta data mellan ett subnätverk, CAN i drift samt en högre nivå nätverk (fältbuss eller Ehernet). Detta tillåter automationsenheter, även de med långsammare CAN-kommunikation, att integreras i fältbus/Ethernet-nätverk med höga hastigheter utan restriktioner till det övre nätet.

Omedelbar anslutning för många enhetstyper
Idag finns en mängd egenutvecklade CAN-protokoll för olika enheter som hårddiskar, givare, ställdon, mänskliga gränssnittsmaskiner, streckkodsläsare, RFID-läsare, weighscales etc. Anybus Communicator möjliggör kommunikation mellan dessa enheter och industriella nätverk på hög nivå, såsom Profibus, Profinet, DeviceNet, EtherNet/IP, EtherCAT eller CANopen.

- Vi har jobbat mycket med användarupplevelsen på denna Communicator-modul, kommenterar Martin Falkman, Product Line Manager Gateways hos HMS. Han fortsätter:

- Konfigurationen görs enkelt med hjälp av Anybus Configuration Manager, vilket gör att användarna snabbt kan bygga upp ett kommunikationsprotokoll i ett grafiskt gränssnitt utan någon programmering. Detta är mycket värdefullt för de systemintegratörer som snabbt och enkelt vill ansluta CAN-aktiverade enheter till en högre nätverksnivå.

Dubbla portar Ethernet-switch-teknik
För de flesta Ethernet-versioner av Communicator har HMS inkluderat en dubbel port-switch som möjliggör seriekoppling och eliminerar behovet av externa strömbrytare. Porten har en snabb genomströmningsfördröjning på högst 5 millisekunder och levereras med en treårsgaranti. Läs mer på: http://www.anybus.com/products/abccan.shtml

Vad är en Anybus Communicator Gateway?
Anybus Communicator kan ansluta nästan alla automationsapparater med egenutvecklad CAN eller seriella RS232/422/485 kommunikationsgränssnitt till fältbuss och industriella Ethernet-nätverk. Communicator utför en intelligent konvertering mellan protokollet i automatiseringsenheten och det valda industriella nätverket.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare