www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Intralogistiklösningar med LogiDrive kombinerar energieffektivitet och färre drivenhetsvarianter

Större intralogistikprojekt för flygplatser, paketcentraler, höglager och annan lagerlogistik måste förena flera motstridande krav. Med sitt LogiDrive-koncept för drivteknik tar NORD DRIVESYSTEMS en heltäckande TCO-approach som kombinerar energieffektivitet och färre drivenhetsvarianter med optimala systemlösningar för intralogistik.

Intralogistiklösningar med LogiDrive kombinerar energieffektivitet och färre drivenhetsvarianter
Intralogistiklösningen LogiDrive från NORD är avsedd för intralogistikprojekt på flygplatser, paketcentraler, höglager och annan lagerlogistik.

Transportsystem i intralogistikinstallationer på flygplatser, lager och paketcentraler är ofta designade för förväntad maximal belastning och relaterade säkerhetsfaktorer. Detta leder ofta till att drivenheterna blir överdimensionerade i förhållande till arbetsuppgiften. Under verkliga driftförhållanden utsätter bara en mindre del av de transporterade objekten drivenheterna för maximal belastning. Resultatet av denna design är att drivenheterna större delen av tiden drivs med ineffektiv delbelastning. Med LogiDrive-konceptet vill NORD motverka denna trend genom specifik reduktion av antalet drivenhetsvarianter med moderna synkronmotorer. I jämförelse med konventionell asynkronteknik har dessa motorer en mer effektiv energiförbrukning under delbelastning och delvarvtal. De är därför mer energieffektiva i sådan drift och kan upprätthålla hög effektivitet trots överdimensionering genom reduktion av antalet drivenhetsvarianter. Detta leder till en lägre totalkostnad för ägande (TCO).

Fyra av fem drivenhetsvarianter är överflödiga
Frekvensomriktare från NORD kan styra drivmomentet i frekvensområdet 25 till 100 Hz. Tack vara sin stora kapacitet vid överbelastning kan moderna synkronmotorer använda en enda motorstorlek istället för flera olika storlekar. Beroende på prestandakrav drivs den av en omriktare vid olika frekvenser. Till exempel kan ett NORD-projekt för bagagetransport på en flygplats med 700 drivenheter reducera antalet motorvarianter med 80%. Åtta varianter av de 11 använda konfigurationerna kunde elimineras tack vara en standardiserande lösning med NORD LogiDrive. 

Lägre kostnader tack vare standardisering
LogiDrive-system från NORD är effektiva, lätta att installera och underhålla tack vare plug-and-playteknik och ger en avsevärd reducering av den mängd av reservdelar man måste hålla under drift. Konceptet som helhet är utformat för att underlätta såväl planering som driftsättning. De standardiserade växelmotorerna är särskilt utformade för intralogistik, paketlogistik och flygplatsteknik och kan med fördel användas för att reducera antalet drivenhetsvarianter. Den kompakta designen sparar utrymme och de lätta inneslutningarna av aluminium kan ge viktbesparingar på upp till 25%. Drivenheterna i LogiDrive omfattar en IE4 synkronmotor med märkeffekt på upp till 5,5 kW, 2-stegs vinkelväxel och  frekvensomriktaren NORDIC LINK som installeras nära motorn. Med de effektiva motorerna i klass IE4 och systemeffektivitet på IES2 uppnår dessa drivenheter utmärkt effektivitet särskilt i områdena med dellaster och delvarvtal.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare