www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Förenklad PROFINET-migration med nya Anybus X-gateways från HMS

HMS Industrial Networks släpper nu en serie nya Anybus X-gateways vilka gör det möjligt att kommunicera mellan åtskilliga industriella nätverk och PROFINET IRT. De nya X-gateways kan ansluta PROFIBUS och CANopen till PROFINET IRT Fiber Optics och ControlNet, EtherNet/IP och DeviceNet till PROFINET IRT med kopparkablar. X-gateways hjälper företagare och maskintillverkare att migrera till PROFINET utan att göra ändringar vid deras existerande maskiner.

Förenklad PROFINET-migration med nya Anybus X-gateways från HMS
I dag är det många industriföretag som implementerar industriella Ehternet nätverk som PROFINET. Men det finns oftast existerande subsystem och maskiner som redan är i ett nätverk och som behöver inkluderas i de nya nätverken. Anybus X-gateways från HMS erbjuder ett enkelt sätt att ansluta existerande subsystem till PROFINET.

Vad är nytt?
Anybus X-gateways har länge kunnat ansluta PROFINET till ett antal fältbussar och industriella Ethernet nätverk. HMS utvidgar nu produkterna till att täcka PROFINET IRT (Isochronous Real Time) för både kopparkablar och fiberoptik. Nya nätverk för kopparkablage är ControlNet, EtherNet/IP och DeviceNet medan nya nätverk för fiberoptik är PROFIBUS och CANopen.

Möjliggöra PROFINET-migration
"PROFINET IRT används av många stora europeiska biltillverkare, särskilt inom AIDA-gruppen, och är en av de snabbast växande industriella Ehternet nätverk på marknaden", säger Niklas Selander, produktchef på HMS. "Genom att använda Anybus X-gateway kan företagare behålla den existerande utrustningen och enkelt ansluta den till PROFINET IRT-nätverk. Det maximerar investeringen i deras nuvarande maskiner och möjliggör enkel migration till PROFINET. Maskintillverkare drar även fördel eftersom de inte behöver utveckla anslutningen själva utan kan använda en Anybus X-gateway för att ansluta deras maskiner till PROFINET IRT."

Hur fungerar det
?
Den nya Anybus X-gateway kopierar I/O-data mellan alla industriella nätverk och PROFINET IRT. Gateway-inställningar som berör till exempel I/O-storlekar, konfigureras i ett Windows-baserat terminalgränssnitt som betyder att det inte behövs någon programmering.
PROFINET-versionen av X-gateway fungerar som en I/O-Device på PROFINET IRT-nätverket och stöder upp till 220 bytes av I/O för både in- och utdata. Överföringshastigheten är 100Mbit/s (full duplex) och använder två RJ45-kontakter (koppar) eller två SC-RJ-kontakter (fiberoptik) som tillåter installationer i linje- eller ringtopologi. Den integrerade 2-ports IRT-switchen är en annan mycket värdefull tillgång, eftersom den eliminerar behovet av dyra externa switchar.
Den nya Anybus X-gateway gör det möjligt att kommunicera mellan PROFINET IRT och flera industriella nätverk. På denna bild PROFIBUS.

Vad är en X-gateway?
Anybus X-gateway tillåter två olika nätverk att kommunicera med varandra. I enkla termer kan du säga att det är en realtidsöversättare mellan två nätverk, vilka som helst. Gateway löser viktiga industriella kommunikationsfrågor för systemintegrering och slutanvändarens arbete med industriell nätverksdesign samt erbjuder ett snabbt och lätt sätt att ansluta två annars inkompatibla nätverk.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare