www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

BSI lutningssensorer – för speciella krav

De nya BSI vätskebaserade lutningssensorerna från sensorspecialisten Balluff upptäcker beröringsfritt absoluta avvikelser från den horisontella axeln över 360°. Med en extremt hög precision på 0,1°C, en upplösning på 0,01° och en temperaturdrift på bara 0,01 %/10K, är de förstahandsvalet när lutningsvinklarna i komplexa applikationer måste identifieras exakt, eller när rotationsrörelserna måste spåras oavbrutet.

BSI lutningssensorer – för speciella krav
BSI lutningssensorer utmärks av ett kompakt och robust IP-67-klassat metallhölje, och kan enkelt installeras i system med begränsade utrymmen. Med ett utökat temperaturomfång på -40°C till +85°C är sensorerna praktiskt taget förutbestämda för användning utomhus.

De mycket exakta och avancerade sensorerna visar emellertid sin sanna styrka där avvikelser från den horisontella eller vertikala axeln ska bestämmas med hög upplösning och stor precision: T.ex. i vindkraftsstationer, solvärmekraftverk, olje- och gasframställningsanläggningar och inom medicinsk teknik (bl.a. på datortomografi- och bestrålningsanläggningar).

Balluff BSI lutningssensorer baserar sig på en kapacitansmätningsprincip och är utrustade med en vätskebaserad mätcell. Sensorerna består av fyra kondensatorer fyllda med ett flytande dielektrikum. Beroende på sensorns lutning täcker mediumets "horisont" kondensatorerna på olika sätt, vilket ändrar kapacitansen – mätt för lutningsvinkeln. Den analoga utsignalen från 4 – 20 mA skalas linjärt över vinkelintervallet 360°C.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare