www.tillverkning-sverige.com
TWK

Ny TBN/TRN-S4-serie med SIL2-certifiering

TBN/TRN-S4-serien har fått SIL2-certifiering av TÜV, vilket uppfyller kraven för användning i säkerhetsrelaterade tillämpningar. TWK:s beprövade säkerhetsserie med magnetiska kodare utvidgas med TBN/TRN-S4-serien, som har ökad upplösning i enkelvridningsområdet (modell TBN) och en mängd olika tillämpningar. Sensorsystemets upplösning kan vara upp till 16 bitar. Detekteringen av multiturn-delen, dvs antalet varv (max 12-bit), görs av en absolut multiturn-växel (modell TRN). Denna modellserie är en allroundvariant som täcker hela spektrumet, från stora och robusta till miniatyrversioner, som kan användas i områden som inte kräver extremt höga krav på miljöpåverkan och måste vara kostnadseffektiva.

Ny TBN/TRN-S4-serie med SIL2-certifiering

Förutom det säkra positionsvärdet alstras en säker hastighetssignal. Grindtiden kan varieras för att registrera hastighetsvärdet. Standardvärdet är 100 ms. Grindtiden kan parametreras från 1 till 1000 ms beroende på kraven, vilket möjliggör omfattande användning av hastighetssignalen för t.ex. svängringstillämpningar eller tidsrelevanta krav.

Kunden kan välja olika mekaniska varianter från den omfattande portföljen. Dessa inkluderar: Spännfläns med axelkonstruktion, blindaxel för företrädesvis Ø 12 mm, olika axeldiametrar (Ø6, Ø10 eller Ø12 mm), valfritt med utjämnings- eller fjädernyckel eller Woodruff-nyckel. Kundspecifika krav kan också implementeras tillsammans med kunden.


Ny TBN/TRN-S4-serie med SIL2-certifiering
TBN58-S4

Den radiella och axiella axellasten är ≥ 250 N. Detta mycket höga värde tillåter också användning i hårda miljöer. För att uppfylla speciella krav implementeras versioner med en chockbelastning på upp till 500g ± 50g i separata varianter för extrema industriella förhållanden. Förutom versionen med havsvattentåligt aluminium (AlMgSi1) kan höljet levereras i en rostfri stålversion (1.4305 eller 1.4404) för speciella krav såsom offshore-tillämpningar eller krav från livsmedelsindustrin.


Ny TBN/TRN-S4-serie med SIL2-certifiering
TRN58 med CANopen Safety SIL2 och CANopen

TBN/TRN-S4-serien har skyddsklass IP66 och kan användas i ett temperaturområde från -40°C till +85°C. Speciellt för extrema krav finns möjligheten att kapsla in hela huset för att uppfylla kraven i IP69K-tillämpningar. Det elektromekaniska gränssnittet kan utformas som en kabelutgång eller kontaktuttag (M12-sensorplugg).


Ny TBN/TRN-S4-serie med SIL2-certifiering
TRN42-S4

Som styrsystem bildar en Cortex 32-bitars kontrollenhet av den senaste generationen motsvarande hårdvaruplattform. För de mest skiftande tillämpningar finns det också olika möjligheter med till exempel skärmanslutning, DC/DC-koncept för matningsspänning och valfri elektrisk isolering av utsignalerna.

För mer information om TBN/TRN-S4-serien med SIL2-certifiering, se lämpliga artiklar: https://www.twk.de/en/news/press/new-tbn/trn-s4-series-with-sil2- certification

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare