www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS IXXAT.

HMS Industrial Networks förvärvar IXXAT Automation.

HMS IXXAT.
"Tillsammans kommer IXXAT och HMS att bli en industriell kommunikationskoncern med 350 anställda och en omsättning på mer än 50 miljoner euro – världsledande inom vår bransch," säger Staffan Dahlström, VD för HMS Industrial Networks AB.

HMS Industrial Networks har förvärvat IXXAT Automation - en ledande leverantör av kommunikationsteknologi för industriell automation, maskintillverkning och fordonsindustri. IXXAT grundades 1987 och har sitt huvudkontor i Weingarten, Tyskland.

"IXXAT:s högteknologiska produkter och tjänster är ett bra komplement till HMS verksamhet, säger» Staffan Dahlström, VD på HMS Industrial Networks. »Deras starka produkterbjudande och marknadsposition kommer att stärka vår närvaro, särskilt i Centraleuropa".

Medan IXXAT är känd som en ledande leverantör av CAN-baserad liksom EtherCAT-, Powerlink och FlexRay-kommunikationsteknik, har HMS en ledande position på marknader inom Profibus / Profinet och DeviceNet / Ethernet / IP. Tillsammans kommer de två företagen ha de mest kompletta och konkurrenskraftiga erbjudande av kommunikationsteknologi för automationssystemmarknaden.

IXXAT
IXXAT Automation omsätter 14 miljoner euro och sysselsätter 85 personer, varav 50 är ingenjörer inom produktutveckling. IXXAT erbjuder mjukvaru- och hårdvarulösningar för CAN, ett antal industriella Ethernet-standarder och IEEE 1588, FlexRay och LIN. De erbjuder även kundanpassade hårdvarukomponenter inom inbyggda delsystem samt kompletta inbyggda systemlösningar inom ett brett spektrum av den globala marknaden som industri, medicin, kraftproduktion och fordonsindustrin.

Med mer än 25 års erfarenhet, är IXXAT en välkänd leverantör av produkter och tjänster inom inbyggda system och datakommunikation för industriell automation och fordonsindustrin. Bolaget utvecklar även teknikplattformar inom säkerhetslösningar, enligt IEC 61508.

IXXAT har dotterbolag i USA och Frankrike och säljer sina produkter via distributörer i 25 länder.

"Vi ser stora möjligheter att ytterligare bredda marknaden för våra produkterbjudande genom att få tillgång till HMS väletablerade globala försäljningskanaler,» säger Christian Schlegel, VD på IXXAT Automation. »HMS högteknologiska produktplattformar kommer att vara en stor tillgång för våra pågående utvecklingsprojekt och för ny teknik":

HMS Industrial Networks
HMS Industrial Networks är den ledande oberoende leverantören av produkter för industriell kommunikation inklusive fjärrhantering. HMS utvecklar och tillverkar lösningar för anslutning av automationsenheter och system till industriella nätverk under varumärkena Anybus ® och Netbiter ®.

Utveckling och tillverkning sker på huvudkontoret i Halmstad, Sverige. Lokal försäljning och support hanteras av kontor i Kina, Danmark, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Storbritannien och USA. HMS har över 260 personer anställda och omsatte 2011 42,5 miljoner euro. HMS är noterat på NASDAQ OMX i Stockholm.

Logiskt förvärv
IXXAT starka position på den viktiga tyska marknaden kommer att bredda kundbasen för HMS-koncernen och tillåta korsförsäljning av befintliga produktlinjer. IXXAT har en ledande position på tillväxtmarknader inom funktionell säkerhetsteknik för automatisering inklusive lösningar för OpenSAFETY, CIP-säkerhet och Funktionssäkerhet över EtherCAT. I kombination med HMS nya Anybus säkerhetskoncept som är inriktad på PROFIsafe, kommer HMS-gruppen ha det mest kompletta teknikerbjudandet för funktionella säkerhetslösningar.

Med 50 nya utvecklingsingenjörer kommer HMS:s övergripande utvecklingsresurser stärkas både när det gäller antal anställda men även med erfarenhet . Förvärvet ger också HMS möjlighet att marknadsföra sina produkter mot nya segment såsom medicinsk utrustning och fordonsindustrin.

HMS:s globala försäljningskanaler kommer ge IXXAT tillgång till en större marknad. Dessutom kommer HMS erfarenhet inom tillverkning och logistik ge möjligheter till ökad effektivitet och lönsamhet.

"Tillsammans kommer IXXAT och HMS att bli en industriell kommunikationskoncern med 350 anställda och en omsättning på mer än 50 miljoner euro - världsledande i vår bransch", avslutar Dahlström.

Bild 1: Från vänster: Staffan Dahlström, VD på HMS, Konrad Etschberger, grundare av IXXAT, Christian Schlegel, VD på IXXAT.

HMS IXXAT.
Staffan Dahlström, VD på HMS.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare