www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

EPLAN Data Portal växer internationellt: nu 48 tillverkare, 43.000 användare och 225.000 dataenheter

EPLAN Data Portal har vuxit kraftigt sedan starten 2008. Antalet tillverkare har ökat till 48 - med komponenttillverkare som Sick och Saia-Burgess bland nykomlingarna. Data och makros avseende mer än 225.000 delar kan enkelt importeras till projekt genom Dra & Släpp. Detta sparar tidsödande utveckling av makron. Användare kan dra nytta av standardiserad, uppdaterad information och effektiv konfiguration utan några förändringar i medieformat.

EPLAN Data Portal växer internationellt: nu 48 tillverkare, 43.000 användare och 225.000 dataenheter
EPLAN Data Portal är en webbaserad portal som förser EPLAN-användare med komponentdata från flera olika tillverkare. Den ständigt växande databasen innehåller nu mer än 225.000 delar från 48 tillverkare. Sick, med cirka 800 poster för reflektorljussensorer och ljusbarriärer, är ett av de senaste tillskotten. Schweiziska tillverkaren Saia-Burgess är också representerat med 260 poster och makron i portalen. Kontrollenheter, moduler och energimätare är ett tillägg till portalen, likväl som data från österrikiska företaget Mersen, som nu har införlivat sina NH-säkerhetsbrytare. Under 2012 har EPLAN Data Portal lagt till runt 12.000 nya delar och 14.000 makron till portföljen. Denna komponentdatabas garanterar användaren tidsbesparande konfiguration och standardiserad, högkvalitativ, uppdaterad information.

Uppåt på internationell nivå
Under några år har komponenttillverkare och EPLAN arbetat tillsammans för att skapa lösningar som gör teknikutvecklingen lättare för kunderna. EPLAN Data Portal har nu blivit en fast del av konfigurationen vid användning av EPLAN-lösningar även utanför Europa.
Lösningsleverantören Eplan ser en av anledningarna till detta i dataformatet, som innehåller inte bara orderinformation och tekniska detaljer på komponenterna utan även grafiska och logiska aspekter för konfigureringssyften. Detta ger integrerade data för produktutveckling. På sin väg mot internationalisering har Eplan samlat in över 43.000 registrerade användare hos mer än 30.000 kunder över hela världen. Portalen ökar också i popularitet i Nord-och Sydamerika där den nu har en betydande marknadsandel. Expansion österut är också i full gång, via Ryssland till Centralasien, där Eplan hoppas kunna ge en hållbar ökning av kvalitet i fråga om normkompatibla data.

Upp till 17 språk tillgängliga
För knappt fem år sedan såg EPLAN Data Portal dagens ljus med 15 tillverkare ombord. Positiva reaktioner från marknaden överträffade alla förväntningar. Det är fördelaktigt för tillverkarna också, eftersom de kan distribuera sina produkter bland kunderna och se till att de alltid är uppdaterade och i enlighet med gällande standard. Lösningen, som finns i upp till 17 språk (det senaste är japanska), sticker ut tack vare sin höga tillgänglighet. I genomsnitt tillkommer cirka 4.300 användare varje vecka med mer än 10.000 nedladdningar.

Bilder
2013_EPLAN Data Porta_en.jpg:
Omkring 800 poster för reflektorljussensorer och ljusbarriärer från Sick är nu införlivade i EPLAN Data Portal, som ger tillgång till över 225.000 delar.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare