www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Mätsystem med IO-Link.

Första magnetostriktiva positionsmätsystem med IO-Link

Mätsystem med IO-Link.
Positionsmätsystem från Balluff står för exakt detektering av mätbanor i stora delar av tillverknings- och monteringsindustrin. Med MicroPulse BTL6 Profil PF IO-Link-modellen är Balluff det första företaget i världen att utrusta magnetostriktiva positionsmätsystem med IO-Link.

Alla uppmätta värden och statusdata sänds digitalt och via en enkel, treledarkabel via IO-Link-master till kontrollnivån. Kontaktfria omvandlare (transducer) med intelligent kommunikationsgränssnitt används företrädesvis där omfattande IO-Link-konstruktioner används för att förenkla konfigurationen, påskynda installationen och minska kostnaderna under ledningsdragning. Tack vare IO-Link blir slutresultatet strömlinjeformade och produktiva tillverkningslösningar som möjliggör automatisk konfigurering under pågående drift och transparent diagnostik ner till processnivå.

PF-magnetostriktiva positionsmätsystem från Balluff kännetecknas av sin platta konstruktion och en robust, stöt-, vibrations-och smutsokänsliga design i kapslingsklass IP 67. Tack vare multimagnet-teknik kan de kontaktfria omvandlarna tillförlitligt upptäcka mätpositionen och garantera absoluta och exakta resultat. Mätningslängder från 50 till 4,570 mm kan uppnås; positionsmätsystemet tolererar en vertikal och horisontell förskjutning av positionskodaren till sensorprofilen på upp till 15 mm.

Med sin punkt-till-punkt-anslutning på nätverk av något slag etablerar IO-Link en högpresterande kommunikationskanal i båda riktningarna. Mot bakgrund av den ökande efterfrågan på IO-Link-utföranden har Balluff, med MicroPulse PF IO-Link, utrustat en annan enhet ur sitt sortiment med det intelligenta gränssnittet. Den kontaktfria positionsmättekniken kommunicerar med en hastighet av 230kB, uppnår en dataprocesscykel på 1 ms och erbjuder en upplösning på 1 μm. Som ett resultat av detta kan även snabba rörelser detekteras tillförlitligt. Via M12-kontakter med en vanlig sensorkabel kan omvandlarna kopplas snabbt och enkelt till IO-Link-mastern och integreras i styrsystemet.

Tack vare det integrerade informationsflödet kan all data lagras centralt och konsekvent. Med IO-Link blir konfiguration under drift, övervakning och diagnostik ända ner till platsen för händelsen möjlig.
Mätsystem med IO-Link.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare