www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Product Innovation Award.

Nätverksprocessorn Anybus NP40 från HMS rankad bäst i klassen av Frost & Sullivan

HMS Product Innovation Award.

Det oberoende analysföretaget Frost & Sullivan har tilldelat HMS Industrial Networks utmärkelsen "2013 European Industrial Communication Processors New Product Innovation Award." Utmärkelsen erkänner HMS nya nätverksprocessor, Anybus NP40, som varande bäst i sitt slag i en global jämförelse. Hög funktionalitet, flexibilitet och enkel integration var några av de funktioner som uppskattades av forskargruppen vid Frost & Sullivan.

Anybus NP40 är den nya nätverksprocessorn från HMS Industrial Networks och kärnkomponenten i den kommande Anybus CompactCom 40-serien. Anybus CompactCom är en serie kommunikationsgränssnitt i chip-, brick- eller modul-format som är inbäddade i industriella enheter för att möjliggöra kommunikation med ett industriellt nätverk.

Genom att möjliggöra multinätverksanslutning för krävande industriella applikationer så stöder Anybus CompactCom 40-serien, baserad på nätverksprocessorn Anybus NP40, alla större industriella nätverk men är speciellt lämplig för högpresterande industriella Ethernet- och fältbusstillämpningar. Eftersom NP40-processorn praktiskt taget erbjuder "noll fördröjning" mellan enheten och nätverket, är 40-serien idealisk för högpresterande applikationer med snabba nätverkscykler och synkroniseringskrav såsom servodrivsystem.

Anybus NP40-processorn gör livet lättare för hårdvarutillverkare, eftersom de kan använda samma CompactCom-hårdvara för att stödja flera nätverk. Till exempel är det möjligt att installera CompactCom 40-baserad Ethernet-hårdvara i en industriell enhet och enkelt ladda ner färdig firmware för att ansluta till önskat nätverk (t.ex. Ethernet/IP, PROFINET IRT eller Modbus-TCP).

9.4 av 10?
Efter en grundlig benchmarkgenomgång av de tillgängliga industriella kommunikationsprocessorerna på marknaden har Frost & Sullivan slagit fast att Anybus NP40 är den bästa tillgängliga industriella kommunikationsprocessorn. De viktigaste kriterierna i benchmarkanalysen var:

  • Produktens innovationsgrad
  • Utnyttjandet av ledande teknologier
  • Värdeadderande funktioner/fördelar
  • Ökad ROI (Return On Investment) för kunden
  • Kundförvärv/penetrationspotential

Var och en av de fem kriterierna graderades på en skala från 1-10 och Anybus NP40 nådde ett genomsnitt på 9,4 medan närmaste konkurrenten nådde 6,6.

Frost & Sullivans analytiker Emil Lazarski konstaterar:
"Funktioner som en innovativ design och hög funktionalitet i kombination med förmågan att stödja olika industriella nätverk på ett användarvänligt och kostnadseffektivt sätt, gör dessa chips mycket attraktiva för olika slutanvändare, såsom utrustningstillverkare som vill ha möjlighet att erbjuda universella kommunikationsgränssnitt till sina kunder. Dessutom, jämfört med konkurrerande alternativ, kan alla lösningar baserade på NP40 dra fördel av att få en mer integrerad design och bli mer kompakta. Fördelen för kunderna blir att de enkelt kan integrera HMS Industrial Networks lösning i sin slutprodukt med ett minimalt fysiskt utrymmeskrav. "

"Vi är väldigt stolta över att få denna utmärkelse", säger Christian Bergdahl, Product Marketing Manager på HMS Industrial Networks. "Vi har arbetat med industriella nätverk under en lång tid och Anybus NP40 införlivar denna erfarenhet i en mycket kompetent processor. Detta pris är en bekräftelse på att vi är på rätt spår för att ta den här tekniken ännu längre och att vi har den bästa lösningen på marknaden. "

HMS Product Innovation Award.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare