www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Anslutas.

Nagel Precision i USA ansluter sina heningmaskiner till alla industriella nätverk med hjälp av Anybus X-gateway.

Anslutas.
Om du skapar världsledande industriella heningmaskiner som Nagels, kommer du att få förfrågningar från fabriker över hela världen efter din utrustning. Problemet är att detta kräver att du är kompatibel med de olika industriella nätverk som används på dessa platser. Utveckla anslutningsmöjligheter kan vara en tidsödande och resurskrävande uppgift. Nagel Precision Inc. hittade en enklare lösning med Anybus X-gateway.

Nagel Precision Inc. i Ann Arbor, Michigan är det amerikanska dotterbolaget till tyska Nagel Maschinen-u. Werkzeugfabrik GmbH. De skapar maskiner för hening, finpolering och långhålsborrning, som används för att tillverka motorblock, växellådor, kugghjul, ventiler och andra artefakter i metall som kräver en mycket slät yta. Maskinerna är installerade i fabriker runt om i världen av företag som GM, Chrysler, KIA, Hyundai och Ford för att nämna några.

Nätverksdilemma

Nagel Precisions maskiner bygger på ett Ethernet/IP-baserat styrsystem med en Allen Bradley PLC, ofta med Rockwell Kinetix 6000 fleraxliga servoförstärkare som den centrala kärnan. Men eftersom heningmaskinerna exporteras till fabriker över hela världen, ställdes Nagel inför problemet med hur man kommunicerar med andra nätverk - särskilt PROFINET som ofta används i anläggningar för biltillverkning.

»Vi började först med tredje parts nätverkskort», säger Jim Saule, Information Technology Director på Nagel Precision Inc »Detta var dock lite besvärligt eftersom de krävde en hel del konfiguration och även var dyra. Det var ibland också svårt att hitta rätt kort. Det var då jag började undersöka Anybus X-gateway från HMS. Jag gillade det faktum att du kan stödja flera olika nät med samma konfiguration - något som skulle spara oss en hel del arbete »

Kostnader halveras

För ungefär två år sedan, installerades den första Anybus X-gateway i Nagel Precisions system. Lösningen levererades av HMS:s distributör i Michigan - McNaughton McKay Inc. Möjligheten att fokusera på kärnverksamheten istället för nätverksanslutningar har varit ett viktigt beslut i valet av Anybus - för att inte nämna det faktum att de kostar hälften så mycket som tredje parts nätverkskort.

»Vi vill inte förstå varje typ av styrenhet», säger Jim Saule. »Vi vill hellre fokusera på att finslipa våra heningmaskiner. Anybus X-gateway har gett oss möjlighet att göra just det. Dessutom kostade den tredje parten nätverkskort oss omkring 1200-1500 dollar vardera, nu är vi ner i ungefär hälften att kostnaden för en gateway. »

Hur det fungerar

Om heningmaskinen ska installeras i en fabrik som kör Ethernet/IP, kan den anslutas direkt och kommunicera med nätverket. Men om fabriken kör ett annat nätverk (t.ex. PROFINET), behövs en Anybus X-gateway. Porten fungerar som en översättare mellan Ethernet/IP och fabrikssystemet och »översätter» parametrar såsom positionsdata, status på diskarna, start/stopp-kommandon etc. Kommunikationsströmmen är transparent på båda sidor om porten vilket gör heningmaskinen till en separat nod på fabriksgolvet, fullt kapabel att kommunicera med nätverk i hela anläggningen.

»Vi har använt Anybus X-gateway i mer än två år nu och det har varit helt felfritt,» säger Jim Saule på Nagel Precision. »Jag har utformat dessa typer av system i mer än 20 år och uppskattar det faktum att vi kan stödja flera olika nätverk med Anybus X-gateway. Detta ger oss möjlighet att fokusera på vår kärnverksamhet - att bygga heningmaskiner - snarare än att arbeta med att olika nätverk ska stämma överens. Jag skulle definitivt rekommendera alla maskintillverkare att undersöka Anybus, variationen är stor och det finns stora besparingar att göra», avslutar Jim Saule.

Anslutas.
Anybus X-Gateway ger Nagels Allen Bradley PLC möjlighet att kommunicera med andra industriella nätverk. Ovanstående exempel använder en Slav-adapter X-gateway mellan Ethernet/IP-baserad utrustning överst på kuggstången och PROFINET-baserad utrustning på nedre kuggstången.
Anslutas.
Schematisk bild av hur det fungerar.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare