www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

EPLAN är Siemens PLM Solution Partner: gränssnitt mellan EPLAN och Teamcenter

Sedan mitten av april har Eplan varit en officiell Siemens PLM Solution Partner. Syftet med partnerskapet är att erbjuda ett gränssnitt mellan två marknadsledande system - Eplan och Teamcenter. Denna integration tätar tidigare luckor i PLM-processen: konfigurationsdata för EPLAN-plattformen kan nu bearbetas i Teamcenter. Företag från olika branscher kan dra nytta av denna integrerade strategi som utgör en del av en enhetlig produktskapande process.

EPLAN är Siemens PLM Solution Partner: gränssnitt mellan EPLAN och Teamcenter
Maximilian Brandl: "Den nya Teamcenter-integrationen öppnar upp fler dörrar för oss på den växande marknaden för PLM-lösningar," säger Maximilian Brandl, styrelseordförande på Eplan.

Lösningsleverantören Eplan är nu en officiell Siemens PLM Solution Partner. Som en del av detta partnerskap, som förseglades i mitten av april, har bolagen utvecklat en sofistikerad, framtidssäker integration av EPLAN-plattformen i Teamcenter PLM-miljö. Maximilian Brandl, ordförande i styrelsen för EPLAN, är nöjd med utvecklingen: "I linje med partnerprogrammet har Eplan och Siemens Industry Software GmbH & Co. KG tillsammans bevisat sina styrkor. Integrationen av EPLAN-plattformen i Teamcenter öppnar upp fler dörrar för oss på den växande marknaden för PLM-lösningar. Våra gemensamma kunder kan också gynnas enormt av denna ökade enhetlighet. "Urban August, Senior Vice President och VD för Siemens Industry Software GmbH & Co. KG, ser också massor av fördelar för sina kunder: "Integrationen av Eplan i Teamcenter tillåter våra kunder att optimera tvärvetenskapligt samarbete och använder Teamcenter som en enhetlig plattform för alla som deltar i produktlivscykeln."

Olika kombinerade system
Elkonstruktion anses vara en viktig del av produktutvecklingsprocessen. EPLAN har utvecklat en universell modul för att integrera EPLAN-plattformen i PLM-system. Teamcenter-integrationen som tillhör denna modul bygger nu sömlöst in EPLAN-plattformens lösningar i PLM-miljön. Detta gör elektroteknikutvecklingen till en del av den digitala produktmodellen. Detta ger företagen möjlighet att uppnå heltäckande hantering av produktlivscykeln inom alla discipliner.

Ökad processäkerhet
Det integrerade arbetssättet ökar dataenhetligheten, inte bara i produktutvecklingsprocessen, men också under hela produktlivscykeln. På grund av omfattande och konsekventa grunddata kan områden som underhåll och reparationer ges optimalt stöd, vilket återspeglas direkt i minskade ledtider och kostnader. Transparens är en annan faktor. Det finns direkt tillgång till den kompletta digitala produktmodellen, även om produktutvecklingsprocessen är fördelad över olika länder, detta säkrar permanent datautbyte och i slutändan garanteras tillförlitlighet och kvalitet i hela produktutvecklingsprocessen.

EPLAN är Siemens PLM Solution Partner: gränssnitt mellan EPLAN och Teamcenter

Urban August: "Integrationen av Eplan i Teamcenter tillåter våra kunder att optimera tvärvetenskapligt samarbete och att använda Teamcenter som en enhetlig plattform för alla som deltar i produktlivscykeln", förklarar Urban August, Senior Vice President och VD för Siemens Industry Software GmbH & Co. KG .

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare