www.tillverkning-sverige.com
Stauff News

Säker högtrycksanslutning av räddningsutrustning till powerpack

Stauffs nya skruvkoppling för räddningsutrustning.

Säker högtrycksanslutning av räddningsutrustning till powerpack
Skruvkopplingen QRC-HH är utvecklad för högtryckshydraulik och har tagits fram speciellt för applikationer inom räddningstjänsten. En nyhet för den aktuella generationen modeller är att de har ett mycket effektivt zink-/nickelbaserat korrosionsskydd.

Den förbättrade skruvkopplingen QRC-HH för tryck upp till 650 bar, som Stauff nu presenterar som en nyhet, sticker bland annat ut tack vare en mycket effektiv zink-/nickelbaserad korrosionsskyddsbeläggning. Den har tagits fram speciellt för räddningsutrustning, men fungerar lika bra för industriapplikationer, t.ex. för att spänna verktyg.

När hydraulisk räddningsutrustning måste användas är det viktigt att snabbt och säkert kunna ansluta verktyg till en powerpack. I dessa applikationer överförs tryck som är betydlig högre än de som uppnås i konventionell industriell och mobil hydraulik.

Stauff erbjuder skruvkopplingar i den nu uppgraderades serien QRC-HH för denna krävande applikation. Dessa kopplingar tillverkas nämligen nu med en högkvalitativ zink-/nickelbaserad korrosionsskyddsbeläggning, ett beprövat korrosionsskydd från Stauff.

Beläggningen ger även maximalt skydd mot rödrost/basmetallkorrosion under reella arbetsförhållanden och överträffar till och med de högsta kraven i korrosionsskyddsklass K5 som definieras i VDMA-enhetsblad 24576 för rörkopplingar. Beläggningens höga duktilitet ger förutsättningar för en slittålighet utöver genomsnittet vid hög mekanisk belastning.

Kopplingen är avsedd för arbetstryck upp till 650 bar (beroende av nominell storlek) och tillverkas i storlekarna DN 10 till DN 51. Utöver stålutförandet kan dessa kopplingar även levereras tillverkade av rostfritt stål. Maximalt nominellt flöde är 757 l/min för den största nominella storleken. Kopplingarna kan kopplas och tas loss även om det finns tryck kvar i systemet.

Något som säkert kommer att uppskattas av räddningstjänsters personal är att kopplingarna är försedda med koder. Det innebär att QRC-HH-kopplingar är lätta att identifiera och spåra. Även kopplingens höga säkerhetsfaktor är typisk för Stauff: sprängtrycket är minst fyra gånger arbetstrycket.

För tillverkare av hydraulisk räddningsutrustning som behöver avtagbara ledningar för högtryckshydraulsystem har Stauff ytterligare en nyhet i sortimentet: serien QRC-HI kan användas i de fall kopplingarna måste tåla tryck över 650 bar. Kopplingarna har testats för arbetstryck upp till 1 000 bar – och är ändå mycket kompakta och lätta.

www.stauff.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare