www.tillverkning-sverige.com
Afry News

Stärkt konkurrenskraft och ökad leveranskapacitet

AFRY’s Testcenter är en av de största provningsanläggningar för fordon, maskiner och annan utrustning i Sverige. För att stärka konkurrenskraften och öka leveranskapaciteten implementerar Test Center nu en historisk uppgradering av testlaboratoriet vid Dalarna Science Park i Borlänge.

Stärkt konkurrenskraft och ökad leveranskapacitet

Den 8:e september undertecknade AFRYs Testcenter ett avtal med MTS Systems, som därmed kommer att leverera ett omfattande utrustningspaket Detta innebär att Testcenter kommer att göra den största investeringen till provningsanläggningen sedan verksamheten startade 1988.

Utrustningen är inom den absoluta teknikfronten och består av både elektronisk hårdvara och olika programvara för att kunna kontrollera flera typer av testbehov. MTS är en ledande global leverantör av högpresterande test-, simulerings- mätningssystem och sensorer.

Genom denna investering kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett nytt och mycket konkurrenskraftigt koncept som kallas VPTE, virtuell och fysisk testeffektivitet. Genom att kombinera avancerade kompetenser inom simulering och fysisk testning, kan vi nu erbjuda en unik möjlighet som bland annat möjliggör förkortning av tiden för marknadsföring av nya produkter, samt sänker kostnaden för prototyper, säger Magnus Skärhem, chef Testcenter.

Virtuell Testning
AFRY och MTS kommer också att samarbeta inom virtuell testning.
I flera år har MTS fokuserat på att förfina den virtuella testmetoden och AFRY har under tiden fokuserat på simulering och fysisk testning. Detta gör samarbetet mellan AFRY och MTS till en perfekt matchning.

Tillsammans kommer de nu att genomföra ett testprojekt med en gemensam nyckelkund för att utvärdera olika metoder. Projektet kommer att inkludera ett virtuellt test i samband med faktisk fysisk testning. Den grundläggande metoden består av följande steg:

• Ansluta testrigg med specifika modeller
• Koppla ihop modellen med specialprogramvara
• Reproducera belastningsdata på den virtuella testriggen
• Extrahera beräknade laster
• Skapa testet för fysisk komponent / delsystem

www.afry.com

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare