www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB utökar e-mobilitetsverksamheten: VW Commercial Vehicles tar 800 industrirobotar i drift för att tillverka nya elfordon

Leveransen av 800 högpresterande industrirobotar från ABB kommer att stödja Volkswagen Commercial Vehicles i företagets övergång till e-mobilitet.

ABB utökar e-mobilitetsverksamheten: VW Commercial Vehicles tar 800 industrirobotar i drift för att tillverka nya elfordon

ABB har fått en order på 800 industrirobotar från Volkswagen Commercial Vehicles för att stödja produktionen av en ny generation elbilar vid dess fabrik i Hannover i Tyskland.

Volkswagen Commercial Vehicles moderniserar sin fabrik i Hannover och installerar toppmoderna anläggningar för att tillverka den helelektriska skåpbilen ID. Buzz, som börjar produceras 2022. ABB:s robotar kommer att installeras i verkstaden för att utföra flera olika karossmonteringsuppgifter.

“Vi är glada över att kunna utöka vår långvariga affärsrelation med Volkswagen genom att stödja deras expansion till e-mobilitet. ABB:s robotlösningar kommer ge Volkswagens produktionsprocesser nya nivåer av flexibilitet för att hjälpa dem att anpassa sig till trender och förändrade kundkrav”, säger Sami Atiya, chef för ABB Robotics & Discrete Automation. ”Den omfattande expansionen av EV-segmentet kräver nya och innovativa tillverkningslösningar. Med vår stora erfarenhet inom denna sektor hjälper vi våra bilkunder att bemästra denna viktiga och strategiska övergång till mer hållbara transporter.”

Utöver robotarna och den applikationsspecifika utrustningen erbjuder ABB även standardiserade tillverkningsceller för fordonsindustrin samt design, planering och implementering av kompletta produktionslinor. Genom plattformen ABB Ability har kunderna också möjlighet att dra nytta av olika digitala tjänster, inklusive processoptimering, hantering av robotflottor och prediktivt underhåll.

ABB har i år lanserat en rad nya innovativa tekniker som stöder biltillverkare i att öka produktiviteten och förbättra deras miljöprestanda, till exempel genom lösningen PixelPaint för kundanpassad fordonsmålning. PixelPaint använder ett bläckstrålehuvud för att eliminera översprutning vilket säkerställer att tvåtonig färg och individuell design kan appliceras på en gång, utan maskering och avmaskering. Detta minskar cykeltiderna med cirka 50 procent och förbättrar hållbarheten då 100 procent av färgen appliceras på karossen. Läs mer om PixelPaint här.

ABB kommer att leverera 800 industrirobotar till Volkswagen Commercial Vehicles fabrik i Hannover i Tyskland, där de huvudsakligen kommer att användas för att bygga den nya elektriska skåpbilen ID. BUZZ.

www.abb.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare