www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB uppgraderar färgmätaren ”High-Performance Color sensor” med färgprofiler för kontinuerlig mätning och förfinad papperskvalitet

Ny färgprofil tillför mervärde till QCS färgmätning och möjliggör optimering av ytvithet och bestrykning.

ABB uppgraderar färgmätaren ”High-Performance Color sensor” med färgprofiler för kontinuerlig mätning och förfinad papperskvalitet
Instrumentpanel som visar ABB:s High-Performance Color Measurement-sensors nya färgprofilfunktion.

ABB har lagt till den nya funktionen ”Color Profiles” (färgprofiler) till den populära High-Performance Color-sensorn och förbättrar därmed sin branschledande teknik inom färgmätning. Färgprofilen utökar möjligheten för papperstillverkare att kunna identifiera och lösa potentiella produktionsproblem, inklusive övervakning av bestrykningsprofiler.

Den nya funktionen innehåller LED-teknik som möjliggör identifiering av variationer i ljushet, fluor-escens, opacitet och vithet. Detta gör det möjligt för operatörer att vidta korrigerande åtgärder gällande körning av size-pressen, ojämn bestrykning eller – för tillverkning av ytvit liner – täckningsgrad.

Färgsensorn är designad för en snabb och enkel uppgradering från ABB Smart Color, som nu befinner sig i livscykelfasen "Limited". High-Performance Color-sensorn möjliggör snabba färg- och UV-mätningar som underlättar styrning och reglering tillsammans med de andra ABB-sensorerna. Den kompakta, modulära optikdesignen utan rörliga delar minskar dessutom underhålls- och livscykelkostnader samt förbättrar åtkomligheten ur ett serviceperspektiv.

"High-Performance Color-sensorn med Color Profiles är ett utmärkt exempel på vårt engagemang för kontinuerlig produktutveckling, utformad för att hjälpa kunder att förbättra både sin produktivitet och lönsamhet", säger Robert Byrne, Software Development Manager på ABB Pulp & Paper. "Med de nya färgprofilerna och med ABB:s expertis på färgmätning och reglering ger den här nya tekniken tydliga fördelar för hela pappersindustrin."

Befintliga kunder kan tillföra värde till sina system genom att uppgradera till den nya färgprofilsfunktionen, och kunder med ABB Ability -uppkoppling kan dra nytta av samarbete med ABB-experter i realtid för att hitta potentiella förbättringar.

www.new.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare