www.tillverkning-sverige.com
De Dietrich Process Systems

De Dietrich Process Systems lägger till en ny funktion till sitt Multiprobe-provtagningssystem

Med sitt Multiprobe-provtagningssystem har De Dietrich Process Systems etablerat ett anseende för säkerhet och mångsidighet på marknaden för läkemedel och finkemikalier, samtidigt som företaget fortsätter att anpassa det efter sina kunders behov.

De Dietrich Process Systems lägger till en ny funktion till sitt Multiprobe-provtagningssystem


I flera år har Multiprobe funnits tillgänglig från De Dietrich Process Systems som en enkel lösning för att ta prover på ett fullständigt säkert sätt. Denna provtagningsmetod erbjuder många fördelar. Inte bara kan representativa prover tas direkt i kärnan av reaktionen medan processen pågår (såsom temperatur- och pH-mätningar), men systemet tillhandahåller även uppdelning för förbättrad blandning. Alla dessa funktioner kan utföras när reaktorn arbetar under tryck eller vakuum, och utan att behöva öppna manhålet, vilket garanterar operatörssäkerhet.
Det erhållna provet är perfekt representativt för produkten eftersom det tas från mitten av reaktionsprocessen. Det genomgår ingen fysikalisk eller kemisk förändring under överföringen till provkärlet. Förmågan att ta ett verkligt representativt prov utan att behöva trycksätta reaktorn eller utan att förlora den inerta atmosfären, gör Multiprobe dessutom idealisk för kemiska och farmaceutiska processer, där risken för kontaminering vanligtvis är ett problem under provtagningen.

En ny doseringsfunktion

Som svar på kundernas efterfrågan, har De Dietrich Process Systems introducerat en ny funktion: injektion av ett reagens eller katalysator direkt i reaktionsmediet.
Denna funktion, utvecklad och anpassad baserat på varje kunds individuella specifikationer, gör det möjligt att säkert injicera en definierad mängd flytande produkt, till och med en liten mängd (några tiotals gram) på kort tid (några sekunder), i kärnan av den kemiska reaktionen. Systemet är konstruerat för att säkerställa att hela den angivna kvantiteten når reaktionsmediet.
För att styrka att funktionen fungerar som förväntat, kan De Dietrich Process Systems utföra genomförbara tester vid sina testcenter, med undantag för de som involverar vissa giftiga eller farliga produkter.

Tack vare sin kompakta konstruktion är Multiprobe lämplig för installation i både små och stora reaktionsenheter och kan enkelt passa in i ett litet utrymme. För att utföra alla dessa funktioner använder systemet endast ett reaktormunstycke, vilket frigör andra munstycken för ytterligare processanvändning. Den inkluderar även en exklusiv rengöringsfunktion som sköljer hela provtagningskretsen med ett lämpligt lösningsmedel.


 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare