www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Verktygskodning med hjälp av industriell RFID

Verktygsidentifiering med Balluff Industrial RFID ökar effektiviteten, eftersom det förpassar felaktig verktygstilldelning eller försvunna verktyg till historien. All verktygsrelevant data lagras utan kontakt på ett datamedium inbäddat i verktygshållaren. Automatisk laddning i systemminnet innebär att all data alltid är korrekt, eftersom uppgifterna uppdateras kontinuerligt när verktyget lastas och lossas. I moderna produktionsanläggningar garanterar detta ett maximalt verktygsutnyttjande och hög driftstid.

Verktygskodning med hjälp av industriell RFID
Den gällande principen för verktygsidentifiering är ledande RFID-teknik. Balluffs identifieringssystem är lämpliga för industriell användning och är konstruerade för extrema belastningar från stötar och vibrationer eller elektromagnetisk, termisk eller kemisk påverkan.

BIS C var den första RFID-baserade identifieringslösningen som garanterar tillförlitlig dataöverföring, även i området kring metalliska material. Som en del av verktygshanteringssystemet möjliggör det automatisk överföring av verktygsparametrarna, vilket väsentligt minskar icke-produktiv tid på maskinen. Detta inkluderar inte den tids- och personal besparing som görs för att tillhandahålla verktyg och utrustning samt ett optimalt utnyttjande av verktygets livslängd. Skrot och omarbetningar på grund av överdriven användning av verktyg har praktiskt taget eliminerats. Ytterligare rationaliseringseffekter är enklare hantering av verktyg och utrustning, större produktionssäkerhet och undvikande av fel, till exempel på grund av felaktiga inmatningar eller blandade verktyg.

De centrala delarna av Balluffs identifieringssystem BIS är robusta databärare i miniatyr, ett läs/skrivhuvud och en processorsenhet. I komplexa verktygshanteringslösningar används de också i konfigurations-och mätutrustning, där, enligt gällande praxis, första programmeringen av databärare med identifiering och geometriska data äger rum.

Balluff identifieringssystem finns i en mängd olika versioner. Erfarenheten visar att investeringen betalar sig inom ett år eller två.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare