www.tillverkning-sverige.com
LEROY-SOMER

Betydande minskning av energiförbrukningen för kylindustrin med Dyneo + IE5-motorer från Nidec Leroy-Somer

I mer än 40 år har Nidec Leroy-Somer levererat motorer och frekvensomvandlare till kylindustrin med stor framgång. Den senaste serien av IE5-motorer Dyneo + erbjuder många fördelar vid användning av skruvkompressorer, fram- och återgående kompressorer, cirkulationspumpar och kondensatorer. Tack vare tekniken kring synkron reluktans permanentmagnet (PM), med ferritmagnetrotor, förbättras energieffektivitetsprestanda och robusthet.

Betydande minskning av energiförbrukningen för kylindustrin med Dyneo + IE5-motorer från Nidec Leroy-Somer
Kylindustrin har länge fokuserat på energiförbrukning, energikostnader och miljö. Kompressorn är det mest energiintensiva elementet och energiförbrukningen kan stå för upp till 80% av den totala energiförbrukningen. Elmotorn är det viktigaste alternativet för energibesparingar.

Nidec Leroy-Somer har ett komplett utbud av energieffektiva motorer för kylsektorn och Dyneo + IE5 synkron reluktans PM-motor är speciellt utformad för variabel hastighet och levereras från 11 till 500 kW med hastigheter upp till 6000 rpm.

I oktober 2020 röstade Europaparlamentet för en ny ambitiös klimatlag med ett mål på 60% Koldioxidminskning 2030 och klimatneutralitet 2040. Den senaste kommissionens förordning (EU) 2019/1781 definierar ständigt ökande effektivitetsnivåer för elmotorer och drivenheter som säljs på den europeiska marknaden.

Dyneo + IE5 uppfyller de senaste kraven och ger betydande energibesparingar i alla arbetspunkter vid varierande hastigheter och belastningar. Driftläget är typiskt för industriell kylning, där behov varierar beroende på säsong och produktionsnivå. På grund av motorns höga effektivitet hjälper Dyneo + -lösningen till att öka COP (Performance Coefficient). Förutom att bidra till att minska CO2-klimatavtrycket, ger motorlösningen en TCO (Total Cost of Ownership) bland de lägsta på marknaden och därmed en snabb avkastning på investeringen, vanligtvis på mindre än ett års återbetalningsperiod.


Betydande minskning av energiförbrukningen för kylindustrin med Dyneo + IE5-motorer från Nidec Leroy-Somer

Dyneo + -motorer är konstruerade för att köras exklusivt med en frekvensomvandlare och kan därför anpassas till kompressorns hastighetskrav och förbättra dess prestanda. Översynkron hastighet är också möjlig, fördelen med detta är möjligheten till ökad kylkapacitet för en viss kompressor.

Motorlösningen ger exakt varvtals- och vridmomentreglering och garanterar konstant vridmoment över stora varvtalsområden utan nedsatt eller extern ventilation.

Nidec Leroy-Somer har utvecklat Dyneo + -serien baserad på samma mekaniska plattform som IMfinity® asynkrona motorer, kända för sin robusthet och tillförlitlighet. Användningen av beprövade komponenter gör de nya motorerna extremt robusta med en uppskattad lång livslängd. Dyneo + är konstruerad för enkel installation, enkel idrifttagning och låga underhållskostnader med långa smörjningsintervaller.

Oavsett om det är en kompakt (hög prestanda vid låg centrumhöjd) eller en IEC-kompatibel design, aluminium- eller gjutjärnskåpa, IP55 eller IP23, är Dyneo + -motorer lika enkla att installera i nya kompressorsystem som standardmotorer eller eftermontering i befintliga installationer som en del av ett energioptimeringsprojekt.

Dyneo + är ansluten till Systemiz interaktiva applikation för online-åtkomst till all produktinformation samt enkel och intuitiv frekvensomvandlare genom att helt enkelt skanna QR-koden på typskylten.

Med sin "Made in Europe", IE5-effektivitet och låga CO2-klimatavtryck är Dyneo + -motorn berättigad till energisubventioner i samband med energibesparingsprojekt.

Dyneo + är rätt motorval för kylindustrin.

www.leroy-somer.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare